Sund Kost >> Ernæring

Negative Effekter af Forarbejdede Kulhydrater i Kroppen

Skrevet af August McLaughlin; Opdateret November 28, 2018

Din krop kræver flere kulhydrater end noget andet næringsstof. Ikke alle kilder er lige så nærende, dog. Forarbejdede kulhydrater, såsom saltstænger, slik og hvidt brød, har været ændret sig betydeligt i løbet af fødevareproduktionen, hvilket resulterer i næringsfattige fødevarer. Mens en sund kost kan indeholde moderate mængder af forarbejdede fødevarer, i henhold til 2010-Kostråd for Amerikanerne, de fleste Amerikanere forbruge alt for mange. At lære mere om de dermed forbundne risici kan inspirere dig til at træffe kloge kosten beslutninger.

Vægtøgning

I en undersøgelse offentliggjort i "Fedme" i 2005, kostvaner af 17,881 sunde Amerikanske mænd i alderen 40 til 84 blev analyseret i løbet af 13 år. Forskerne fandt, at mænd, der er indarbejdet hele korn korn i deres morgenmad var signifikant mindre tilbøjelige til at tage på i vægt, end mænd, der spiste raffineret korn. Fordi fuldkorn indeholder flere fibre og protein end raffineret korn og har en mildere indvirkning på blodsukkeret, og de fremmer appetit kontrol. Eating primært forarbejdede kulhydrater, på den anden side, gør vejen til det modsatte. Forarbejdet kulhydrat kilder, såsom sodavand, kiks, chips og småkager er også let til at spise for meget.

Insulin Resistens

Insulin er et hormon, din krop frigiver at tillade, at dine celler til at absorbere blod sukker til opbevaring eller energi. Jo mere forarbejdede kulhydrater er, jo større indvirkning, de har på dit blodsukker og insulin niveauer, ifølge Harvard School of Public Health. Som dine insulin niveauer stige, din krop kan blive resistente over for hormonet, hvilket resulterer i langvarige højt blodsukker og insulin niveauer efter at have spist. Insulin resistens kan føre til type 2-diabetes, forårsage komplikationer i forbindelse med type 1-diabetes og bidrage til en lang række alvorlige helbredsmæssige problemer, såsom højt blodtryk, hjertesygdomme, og måske nogle former for kræft.

Høje Triglycerider

Triglycerider er en form for fedt, der findes i dit blod. Hvis dine niveauer blive for stor, blodet ikke kan rejse frit gennem arterierne -- setup for blodprop i hjertet og andre hjerte problemer. En sukker-rig kost kan øge triglycerid-niveauer og risiko for hjertesygdom. Mange forarbejdede kulhydrat kilder er høj i sukker, såsom rørsukker, honning eller sirup. De fleste Amerikanere bruger omkring 22 tsk sukker per dag, i henhold til MayoClinic.com, der langt overgår den daglige anbefalede maksimum på 6 til 9 tsk.

Mangel På Næringsstoffer

I tillæg til makronæringsstoffer -- kulhydrater, protein og fedt-din krop er afhængig af mikronæringsstoffer -- vitaminer, mineraler og antioxidanter -- for korrekt funktion. At spise for mange forarbejdede kulhydrater, efterlader lidt plads i din kost for nærende mad, stiger din risiko for vitamin-og mineralmangel. Sådanne mangler kan forårsage en bred vifte af symptomer, herunder dårlig hud, hår, negle og øjne sundhed, humør problemer, hovedpine, koncentrationsbesvær og træthed. Ifølge European Food Information Council, du er mere tilbøjelige til at lide af flere næringsstoffer end blot én.

Sunde Alternativer og Vaner

At sikre sig mod mangel på næringsstoffer, mål for en velafbalanceret kost, der lægger vægt på sunde fødevarer, såsom grøntsager, frugt, fuldkorn, fisk, nødder og frø. Spise med regelmæssige tidsintervaller og bytte ud forarbejdede fødevarer for nærende alternativer kan også hjælpe ved at forbedre blodsukker kontrol og appetit kontrol. Især påfyldning kulhydrat kilder, som er rige på fibre og andre næringsstoffer, omfatter 100 procent hele korn brød, korn og pasta; bønner, linser; søde kartofler og ærter. I stedet for at spise slik rutinemæssigt, vælge i stedet for frisk frugt salat eller smoothies.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter, podcast-vært og forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige 's Guide til Seksuel Empowerment" (Hestemakreller Udgivelse, 2018). Hendes artikler vises i DAME Blad, Cosmopolitan.com the Huffington Post og mere, og hun elsker at forbinde med læserne via hendes blog og sociale medier. augustmclaughlin.com

ADVERT

Mest populære