Sund Kost >> Kost

De Negative Effekter af at Spise Inden sengetid

Skrevet af M. T. Wroblewski; Opdateret: 06 December, 2018

Det som regel virker som en god idé på det tidspunkt: Spis en hurtig snack før sengetid, fordi, i virkeligheden, hvordan kan du forvente at sove, når maven er churning? Som du sandsynligvis opdage, at spise inden sengetid kan forårsage større problemer end sult – problemer som søvnløshed, halsbrand, fordøjelses problemer og badeværelse løber. Og hvis du gør sen nat køleskab razziaer en vane, vil du sandsynligvis nødt til at kæmpe med vægtøgning som godt. Disse er de værste effekter af at spise inden sengetid, som behøves det ikke at skræmme dig væk fra sen nat noshing mere, end at de sene nattetimer horror film. Gør noget smart og sund snack valg for at nyde en fredelig søvn, og sætte din sult til at resten også.

Søvnløshed Spørgsmål

Visse fødevarer og drikkevarer fungere som stimulanser, at tvinge din krop ind i mave-tilstand, som du forsøger at vende tilbage til dvaletilstand. Koffein er en indlysende årsag, men så er proteiner og fødevarer, der pakkes med MSG, der opfører sig som en stimulans for.

Undgå: Kød, chokolade, Kinesisk mad, cola, kaffe og te.

Halsbrand Ubehag

Du kan aldrig slås med syre refluks problemer i løbet af dagen. Dette er på grund af tyngdekraften, der arbejder med dig, så du kan sidde eller stå, mens fordøje mad. Men spise og ligge ned og syre i din mave kan sive ind i din spiserøret, hvilket medfører reflux, der gør du føler brænde – og holder dig vågen vejen forbi din sengetid.

Undgå: Krydret fødevarer såsom peberfrugter og chili og drikkevarer, der er meget sure, såsom cranberry, grapefrugt og appelsin juice.

Mave Smerter

Du har sikkert hørt, at det er en god idé at undgå at spise mindst tre timer før du går i seng. Dette er fordi det tager mave mindst lige så lang tid at tømme sig selv. Indtagelse af visse fødevarer og drikkevarer, som kan gøre processen længerevarende og mere vanskelig, især hvis du er laktose-intolerant og har problemer med at fordøje mælkeprodukter. Når dette er sagt, mange mennesker sværger, at en sen nat glas varm mælk hjælper dem til at sove. Der er nogle medicinske forstærkning for at støtte denne opfattelse, da mælk indeholder tryptofan – det samme kemikalie, der findes i tyrkiet. Det er kendt for at gøre mange mennesker søvnig, især efter en Thanksgiving middag.

Undgå: Mejeriprodukter, hvis du er laktose-intolerant, herunder ost, yoghurt og is – fedtede fødevarer og dem, der er højt indhold af fedt, som smør og peanuts.

Badeværelse Løber

Du kan ikke mærke virkningerne af diuretika i løbet af dagen, enten. Men det er nok fordi du er på farten og ikke har noget imod at have "to go" i løbet af en travl dag. Men spiser visse vand-holdige fødevarer sent på natten, og du er tilbøjelige til at bruge mere tid på at køre til badeværelset end at tælle får.

Undgå: Asparges, roer, kål, selleri, tranebær, agurker, hvidløg, persille og vandmelon.

Vægtøgning Risiko

Mange sundhedseksperter siger, at det at spise noget sent på aftenen er til hinder for en god nats søvn og et godt helbred i almindelighed, da du frarøver din krop for evnen til at forbrænde kalorier. Men begrænse det argument, at kulhydrater, som hurtigt kan føre til fedt og vægtøgning. Selv 8 ounces pasta kan indeholde omkring 300 kalorier og består af næsten 80 procent kulhydrater.

Undgå: Fødevarer med et højt kulhydrat indhold, især pasta og pizza.

Smart Sene Valg

Disse rester, udsnit af pizza kan rejse ud til dig, sent på aftenen, men gemme dem til næste dag. Nå, i stedet for en let, sund snack, der vil undertrykke din sult smerter. Nogle af de bedste valg omfatter:

  • Bananer, som faktisk kan fremme søvn, fordi de indeholder magnesium og kalium, der tjener som naturlige muskelafslappende midler.
  • Broccoli og blomkål, der leverer vigtige "crunch faktor", mens reoler op få kulhydrater.
  • Kirsebær, som indeholder melatonin, den kemiske, der hjælper korrekt "set" din krops indre ur.
  • Æg, som er en god kilde til protein, som din krop skal være i stand til at fordøje hurtigt.
  • Jasmin ris, som din krop fordøjer åh-så-langsomt, mens frigive glukose langsomt i blodbanen.
  • Kiwi, som en nylig undersøgelse Norge fandt, forbedret søvnkvalitet blandt insomniacs, formentlig på grund af dets serotonin-indhold.
  • Spaghetti squash, især hvis du er trang smag af pasta, men ønsker ikke at diske op kulhydrater.

Om Forfatteren

Mary Wroblewski fik en mastergrad med høj udmærkelse i kommunikation og har arbejdet som journalist og redaktør i to Chicago-redaktioner. Hun arbejdede sammen med en kendt Chicago-området ernæringsekspert og holistisk sundhedspleje rådgiver, hvis banebrydende arbejde fokuserer på fødevareallergi og troen på, at 1) mange mennesker har dem, men ikke kender, og 2) når du identificerer dem, kan folk gøre sunde kostvaner til en integreret del af deres liv. Mary skriver udførligt om sund kost og sund levevis emner.

ADVERT

Mest populære