Sund Kost >> Kost

Negative Effekter af Kål

Skrevet af Suzanne Allen; Opdateret 14 December 2018

Kål hører til de korsblomstrede grøntsager familie og giver et utal af næringsstoffer, herunder fiber, og folat, kalcium, kalium og vitamin A, C og K. Kål indeholder fytonæringsstoffer, der fungerer som antioxidanter til at reducere din risiko for visse kræftformer. Men, spiser store mængder af kål kan medføre negative bivirkninger, såsom luft i maven, diarré, medicin interaktioner og hypothyroidisme.

Luft i maven

Kål indeholder betydelige mængder af riffinose, ufordøjeligt sukker. Dette sukker er en type af komplekse kulhydrater, der passerer gennem din ufordøjet tarmen og kan forårsage luft i maven. Andre symptomer forbundet med luft i maven, der kan resultere efter at have spist kål omfatter opstød, ubehag i maven og oppustethed.

Diarré

Grønne kål indeholder 5.8 gram fiber pr 1-cup servering, rapporter Michigan State University. De uopløselige fibre i kål øger den frie bevægelighed af affald i din fordøjelseskanalen. At spise for meget fiber kan bidrage til symptomer på diarré eller blokere dine tarme. Derudover er personer, der gennemgår behandling af kræft kan være nødvendigt at undgå at spise kål, som denne grøntsag kan forværre diarré ofte forårsaget af kemoterapi. Spørg din behandlende læge om kål forbrug, hvis du er inde i denne type af behandling.

Medicin Interaktion

Kål indeholder store mængder af vitamin, K-vitamin, a-vitamin, som hjælper din blodprop. At spise for meget kål kan blande sig med blodfortyndende medicin, men en 2-cup servering af grønne kål bør hjælpe med at give den ønskede mængde K-vitamin uden at fremkalde negative effekter. Den anbefalede daglige tilførsel af K-vitamin er 120 mikrogram for mænd og 90 mikrogram for kvinder, rapporter University of Maryland Medical Center. En kop grøn kål indeholder 53 mikrogram K-vitamin, mens den samme servering af rødkål indeholder 34 mikrogram. Ifølge University of Michigan Health System, indtager en sammenhængende mængde af fødevarer med højt indhold af K-vitamin og begrænse din K-vitamin, indtaget til det anbefalede daglige tilførsel, som kan hjælpe med at forebygge skadelige interaktioner. Konsultere din læge, om indtagelse af K-vitamin fødevarer, hvis du tager blodfortyndende medicin.

Hypothyroidisme

Forbrugende store mængder af kål kan forårsage hypothyroidisme, ifølge Linus Pauling Institute. Jodmangel kombineret med et højt forbrug af kål, sådan som 1.000 til 1.500 gram per dag, kan resultere i en mangel på skjoldbruskkirtelhormon. Glucosinulates er kemiske forbindelser, der indeholder svovl og kvælstof, der forekommer i rigelige mængder i kål. Kemiske reaktioner med disse stoffer kan påvirke produktionen af din skjoldbruskkirtel hormon eller forårsage frigivelse af et bestemt ion, der konkurrerer med jod optagelse. Din skjoldbruskkirtel behov jod til at fungere ordentligt. Hvis der er konkurrerende processer, der begrænser mængder jod, kan dette bidrage til udvikling af hypothyroidisme. Men kål forbrug uafhængig af jodmangel ikke øge din risiko for hypothyreoidisme, rapporter Linus Pauling Institute.

Om Forfatteren

Suzanne Allen har skrevet siden 2004, med arbejde, der er offentliggjort i "at Spise for Longevity" og "Journal of Health Psychology." Hun er en certificeret gruppe wellness-instruktør og personlig træner. Allen har en Bachelor i kommunikation og informationsvidenskab, en Bachelor i psykologi og en Master of Arts i klinisk psykologi.

ADVERT

Mest populære