Sund Kost >> Sunde Måltider

Negative Kulhydrater i Ernæring

Skrevet af Matthew Lee; Opdateret December 27, 2018

Nogle kulhydrater, såsom fibre og sukker alkoholer, har en mindre indvirkning på dit blodsukker end andre. Som et resultat, du kan trække nogle af disse lav-effekt kulhydrater fra mad samlede indhold af kulhydrater. Selv om dette kan resultere i, at mad, der har langt færre netto kulhydrater end der er anført på etiketten, ingen fødevarer kan have negative kulhydrater.

Forståelse Kulhydrater

Kulhydrater kan opdeles i to brede kategorier: simple og komplekse kulhydrater. Simple kulhydrater giver en umiddelbar kilde til glucose og omfatter naturlige sukkerarter, såsom lactose, mælk og fruktose i frugt, sukker og sødestoffer, som i høj fructose corn syrup. Komplekse kulhydrater omfatter stivelse og kostfibre. I modsætning til simple kulhydrater, stivelse er lange kæder af sukker, som kroppen skal nedbryde, før de bliver i stand til at bruge dem for energi. Dietary fiber adskiller sig fra disse næringsstoffer, som din krop kan ikke fordøje, kostfibre eller bruge det til energi.

Netto Kulhydrater

Mængden af total kulhydrater og kalorier, der er opført på etiketterne på fødevarer ofte indeholder alle sorter af kulhydrater. Men, som du får lidt energi fra sukker, alkohol og ingen energi fra fiber, en mere nøjagtig måling af en fødevare samlede carb og kalorie indhold må ikke indeholde disse næringsstoffer. Denne foranstaltning er kendt som "netto kulhydrater" eller "indflydelse kulhydrater." For at beregne netto-carb indholdet af en fødevare, skal du blot trække gram kostfibre og den ene halvdel af gram sukker alkoholer fra den samlede kulhydrater på etiketten.

Negative Kulhydrater

Når du trækker kostfibre og en halv sukker alkoholer fra en mad samlede carb indhold, nogle fødevarer har meget færre kulhydrater end der er anført på etiketten. Som netto kulhydrater kan være et mere nøjagtigt mål for et mad ' s indvirkning på dit blodsukker, disse fødevarer kan spille en vigtig rolle i dit forsøg på at håndtere diabetes gennem din kost. Men som alle carb-holdige fødevarer, der har mindst lige så mange gram af den samlede kulhydrater som kostfibre og sukker alkoholer, det er umuligt for en fødevare til at have en negativ kulhydrater.

Mærkning Forskelle

Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration kræver, at fiber og sukker alkoholer indgå i beregninger for det samlede antal kulhydrater, der er opført på etiketterne på fødevarer. Det er dog ikke alle lande, der har lignende krav. For eksempel, den Europæiske Union kræver, at fødevareproducenter beregne en madens indhold af kulhydrater med kun kulhydrater, der bruger din krop som energi, fiber, der er opført separat. Som en følge heraf er mængden af kulhydrater om den Europæiske fødevarer, vil der nogle gange være mindre end mængden af kostfibre. Men denne ikke indikerer negativ kulhydrater, som fiber er allerede blevet trækkes fra det samlede indhold af kulhydrater.

Om Forfatteren

Matthew Lee har været at skrive professionelt siden 2007. Tidligere og aktuelle forskningsprojekter, der har undersøgt effekten af en diagnose af brystkræft på livsstil og mental sundhed og overholdelse af livsstil-baseret (dvs ernæring og motion) og medicinsk behandling behandling programmer. Han har en Master of Arts i psykologi fra Carleton University og arbejder mod sin doktorgrad i sundhedspsykologi.

ADVERT

Mest populære