Sund Kost >> Ernæring

Har Du Brug for at Bekymre sig Om Fructose Indtag?

Fruktose er primært fundet i frugter, der bruges til at være den eneste fødekilde af fructose i den Amerikanske kost for et århundrede siden. Op fra et gennemsnit på 15 gram / dag, Amerikanerne nu forbruger i gennemsnit 55 gram fruktose en dag, efter en April 2011-artikel i "Harvard Health Publikationer." Fruktose er en type sukker, der kaldes et monosakkarid, fordi det er lavet af et enkelt molekyle af sukker, men der er også en del af disaccharid, saccharose, eller tabel sukker. Den seneste stigning i indtag af fruktose er ikke på grund af et højere frugt-forbrug, men snarere skyldes en stigning i mængden af sukker. Sødede fødevarer og drikkevarer, som indeholder sukker og high-fructose corn syrup er høje i fruktose og kunne være negativt påvirker din sundhed.

Fruktose i Fødevarer

Tabel sukker, brun farin sukker, melasse, honning og ahornsirup er omtrent halvdelen af fruktose og halvt glucose. Andelen af fructose i high-fructose corn syrup er 55 procent og fruktose indhold, er 90 procent i agave sirup. De fleste af fructose i den moderne Amerikanske kost kommer fra forarbejdede fødevarer og drikkevarer sødet med en af disse fructose-rig sukker -- såsom læskedrikke, energidrikke, morgenmadsprodukter, granola barer, muffins, cookies, kager, tærter og scones. Selv brød, tomat sauce og frosne retter indeholder betydelige mængder af fruktose, der kunne være medvirkende til at din high fructose indtag.

Fruktose Stofskifte

At få alt for meget fruktose i din kost, især fra forarbejdede fødevarer, er en stor bekymring på grund af den måde det metaboliseres. I modsætning til glukose findes i sukker, som kan bruges af dine muskler, hjerne og hjerte, fruktose kan kun blive metaboliseret i leveren. Metabolismen af fructose i din lever resulterer i produktionen af triglycerider, en type fedt, der kan bidrage til hjerte-karsygdomme, urinsyre, der er involveret i gigt; og frie radikaler, som fremmer aldersrelaterede kroniske sygdomme, ifølge "Harvard Health Publikationer."

Fruktose og Sundhed

De forskellige forbindelser, som er resultatet af fructose stofskifte viser, at for meget fruktose i din kost er værd at bekymre sig om. Et overskud af fruktose, som er forbundet med øget fedt-produktion og opbevaring, og menes at være en drivende faktor i nutidens fedmeepidemi, ifølge Robert H. Lustig, M. D., professor ved Department of Pediatrics på UCSF. Selv om mere forskning er stadig nødvendig for fuldt ud at forstå virkningen af fruktose, som, Han mener, at det er sikkert forbundet med en øget risiko for at udvikle hjerte-sygdomme, type 2-diabetes, fedtholdige leversygdomme og endda nogle former for kræft.

Hvad Med Frugt?

Selv om fruktose er et sukkerindhold, at du skal prøve at undgå så meget som muligt at holde sig sund, bør du ikke bekymre dig for meget om din frugt indtag. Undgå store portioner af frugt, juice og tørrede frugter, men frisk frugt er fint. En mellemstor banan har 7 gram fruktose, kiwier, der har omkring 3 gram og en kop hindbær er lige under 4 gram. I tillæg til disse små mængder af fruktose, frugter er også fyldt med mættende kostfibre og nærende vitaminer og antioxidanter. Spise 2 til 3 kopper frugt om dagen og undgå fruktose i forarbejdede fødevarer for at beskytte dit helbred i forhold til de problemer, der er forbundet med et højt indtag af fruktose.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære