Sund Kost >> Ernæring

Har Du Brug for at Tage Vitamin E Og C, Hvis Du Tager en Multivitamin?

Skrevet af Jan Sheehan; Opdateret December 27, 2018

Det er bedst at få de vitaminer din krop har brug for fra fødevarer, men hvis din kost kommer op kort på vitamin E og C, kan du vælge at få dem gennem kosttilskud. Både vitamin spiller en rolle i immunitet og har antioxiderende egenskaber, som beskytter cellerne fra skader forårsaget af frie radikaler, der er ustabile molekyler, der er knyttet til en øget risiko for hjerte-karsygdomme og kræft. E-Vitamin hjælper også på dannelsen af røde blodlegemer, mens C-vitamin hjælper med at sår heler. Nogle undersøgelser tyder på, at en kombination af E-vitamin, C-vitamin og andre antioxidanter kan reducere risikoen for kræft, mindske risikoen for at dø af slagtilfælde hos mænd og eventuelt tilbyde beskyttelse mod visse øjensygdomme, selv om der er behov for yderligere forskning.

Multivitaminer

Kosttilskud Multivitamin er de mest almindeligt anvendte kosttilskud i Usa, ifølge Johns Hopkins University. I Maj 2006 nummeret af tidsskriftet "Beviser Rapport/Teknologi Vurdering," en gennemgang af undersøgelser, der viste, at tage multivitaminer kan forebygge kræft hos mennesker med dårlig ernæringstilstand. Hvis du tager en multivitamin, du normalt ikke brug for at tage særskilt vitamin C og E-vitamin, kosttilskud, dog. I virkeligheden, idet der både er et supplement og multivitamin kunne føre til toksicitet, ifølge Jeffrey Blumberg, professor i ernæring ved Tufts University i Boston.

Risiko for Toksicitet

Det tolerable øvre grænse for vitamin E er 1.000 mg i døgnet. Blumberg siger, at der både en multivitamin og en vitamin-E-kun et supplement kunne det betyde, at du forbruger mere end den sikre grænse, især hvis du tager en høj dosis vitamin E supplement. I supplement form, høje doser af E-vitamin kan øge risikoen for blødning ved at hæmme størkning af blodet, ifølge MedlinePlus. Høje doser af vitamin C, vil ikke forårsage alvorlige sundhedsmæssige problemer selvom det tager mere end 2.000 milligram om dagen, kunne føre til en mavebesvær og diarré.

C-Vitamin og E-Krav

Mænd 19 og ældre har brug for 90 mg C-vitamin om dagen, og kvinder i samme alder har brug for 75 mg; alle voksne, 14 år og ældre har brug for 15 milligram E-vitamin om dagen. I modsætning til kosttilskud, fødevarer, kilder til E-vitamin og C-vitamin, vil ikke forårsage toksicitet. Nødder, frø, vegetabilsk olie og grønne bladgrøntsager er de bedste fødevarer, kilder til vitamin E. En spiseskefuld af hvedekim-olie indeholder 20 mg vitamin E, som er mere end 100 procent af den daglige værdi. Alle frugter og grøntsager indeholder C-vitamin, men citrus frugter er blandt de bedste kilder. En medium orange, for eksempel, forsyninger 117 procent af den daglige værdi for vitamin C. Afhængigt af din kost, kan du ikke nødt til tage en multivitamin eller enkelt-vitamin kosttilskud.

Anbefalinger

MayoClinic.kom anbefaler, at du taler med din læge eller en registreret diætist om, hvorvidt du har brug for kosttilskud, og hvis det er tilfældet, passende doser. Hvis du beslutter dig for at tage en multivitamin eller enkelt-vitamin supplement, klinikken anbefaler, at man undgår kosttilskud med mega doser. I stedet, tage en multivitamin, der indeholder over 100 procent af den daglige værdi for vitamin E og C. Hvis etiketten lister 500 procent af vitamin E, kigge efter et andet mærke. Også tjekke udløbsdatoen, som kosttilskud mister styrke over tid, især i varmt eller fugtigt klima. For at få din penge værd, ikke købe et tillæg, der ikke har en udløbsdato.

Om Forfatteren

Jan Sheehan er en prisbelønnet medicinsk og ernæring forfatter, der trådte journalistik i 1992. Hun er en tidligere redaktør for "Forældre" magasin. Hun har også skrevet ernæring artikler til "Selvstændig", og "Fitness," "Ladies' Home Journal",", "Sundhed" og andre blade. Sheehan har en Bachelor i journalistik fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære