Sund Kost >> Ernæring

Har Du Brug for Protein, hvis Du Forsøger at Tone Op?

Skrevet af Carly Schuna; Opdateret November 28, 2018

Smarte reklamer for protein pulver, shakes og kosttilskud er lavet til at overbevise forbrugerne om, at du eventuelt ikke kan opbygge muskler uden masser af ekstra protein. Men er det virkelig tilfældet? Mens det er rigtigt, at tilføje protein til din kost kan fremme en sund muskelopbygning, er det også muligt at tone din krop, uden at foretage nogen ændringer til din kost.

Protein Funktion

Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, protein molekyler, der er en del af alle væv, organer og celler i den menneskelige krop, og vi skal tage dem i gennem mad til at erstatte ødelagte krop proteiner og bygge nye. Af denne grund, protein, der er kendt som et essentielt næringsstof. Raske voksne har brug for en vis mængde hver dag, men at spise mere ikke vil automatisk hjælpe dig med at pakke på musklen. På den anden side, hvis du falder kort af dit daglige behov, vil du sandsynligvis finde, at det er særlig vanskeligt at tone op på alle.

Retningslinjer

Mayo Clinic anbefaler, at raske voksne spiser mellem 50 og 175 gram protein per dag. Det er noget af en række, men det er ikke svært at ramme den lave ende – ifølge CDC, de fleste Amerikanere får mere protein, end de har brug for, uden selv at forsøge. Atleter kan bruge mere end det minimum, men der er en vis uklarhed om, præcis hvordan meget mere. Rice University tyder på, at atleter, der forsøger at opbygge muskler forbruge på 0,6 til 0,9 gram protein pr pund kropsvægt, i kontrast med 0,4 til 0,6 gram pr pund for aktive voksne. Men hjemmesiden også bemærker, er det ikke overskydende protein, der opbygger muskler, er det styrketræning.

Toning Op

Kroppen er ikke i stand til at bruge overskydende protein du indtager, så de ekstra kalorier kan faktisk resultere i vægtøgning, der ikke er muskler. Hvis du ønsker en stram fysik, drikker en proteinshake, vil ikke skære det. I stedet bør du spise inden for det anbefalede protein udvalg og sørg for at styrke træne regelmæssigt. Prøv at bruge håndvægte, modstand bands, fitness udstyr eller kropsvægt øvelser. American College of Sports Medicine anbefaler, styrketræning to til tre gange om ugen.

Overvejelser

Din individuelle proteinbehov afhænger af din vægt, køn og alder samt din fysiske aktivitet. Hvis du er i tvivl om, hvor meget protein man skal spise, eller om du skal op ante, hvis du ønsker at sætte på nogle af muskelmasse, kan du tale med din læge eller en sports ernæringsekspert for personlige anbefalinger.

Om Forfatteren

Carly Schuna er en Wisconsin-baseret professionel skribent, redaktør og kopi editor/korrekturlæser. Hun har arbejdet med hundredvis af stykker af skønlitteratur, faglitteratur, børne-litteratur, har historier og corporate indhold. Hendes viden om mad, madlavning, ernæring og fitness oplysninger kommer fra en Niveau 1-personlig træning-certificering og mange års dybdegående undersøgelse.

ADVERT

Mest populære