Sund Kost >> Ernæring

Hvorfor har Vi Brug for at Drikke Vand?

Skrevet af M. T. Wroblewski; Opdateret: 06 December, 2018

Det kan ikke være særlig varmt udenfor, men du ved, når du har brug for en drink af vand – og hurtigt. Du er alt for tørstig, måske endda føle sig en smule svimmel eller uklar. Selv hvis du ikke har motioneret kraftigt, dine muskler kan føle dig svag, din ryg kan gøre ondt, og dine led og muskler kan føle sig stiv. Du er ikke forestille sig ting; din krop er simpelthen signalering, hvordan afhængige det er på vand.

Vand Er Kroppens Brændstof

Omkring 60 procent af din krop består af vand, der kan lyde som en masse, indtil du klar over, hvor langt ud, at vandet skal rejse, og de opgaver den skal udføre – hver eneste dag. Alle organer, væv og celler i din krop kræver vand for at fungere korrekt. Der er 11 organ systemer i din krop, der fungerer interdependently. De er:

  • Hjerte-kar-system – hjerte og blodkar.
  • Fordøjelsessystemet – spiserøret, mave, lever, tyktarm, tyndtarm, anus og rektum.
  • Endokrine system – kirtler, der regulerer vækst og stofskifte. Integumentær system – hår, hud og negle. Lymfesystemet – huse er hvide blodlegemer afgørende for immunitet over for sygdom.* Muskulære system – til bevægelse og god kropsholdning.
  • Nervesystem, hjerne, rygmarv og nerver.* Reproduktive system
  • Respiratory system – leverancer blod med ilt. Skeletal system – alle knogler og led. Knogler butik, mineraler, vand, som hjælper med at genopbygge. Urinary system – fjerner affald fra kroppen (også kendt som ekskretionsorganerne system).

De "Tre Store" Årsager

På en dag-til-dag basis, de fleste mennesker er usandsynligt, at klager over, at deres "skelet-system" eller "urinary system" er at give dem problemer. Mangel på vand er tilbøjelige til at dukke op på tre måder, der kan være støbt i mere relatable vilkår (der igen understrege, hvordan de 11 organsystemer arbejde sammen). Vand er afgørende for et godt helbred, fordi det:

Holder Dig Hydreret

Din krop har brug for vand for at opretholde en sund indre temperatur 98.6 grader. Du er sandsynligvis brug for mere vand til at opretholde denne temperatur, Centers for Disease Control og Forebyggelse siger, hvis du:

  • Bor i et varmt klima* Er meget aktive
  • Er syg med feber* Lider af et anfald af diarré eller opkastning

Når din krop er ved at løbe tør for vand, og hjernen signaler, at du er tørstig, ved alle midler at drikke. I modsat fald kan føre til dehydrering, der i milde former kan føre til midlertidigt desorienteret og svimmelhed og i alvorlige tilfælde nyresvigt.

Holder Dig Løbende

Vand er et simpelt middel for mennesker, der lider af forstoppelse, og endnu et kig på kroppens indbyrdes forbundne dele, som hjælper med at forklare hvorfor. Hver dag, nyrerne er afhængige af vand til filter mellem 120 og 150 potter blod og 1 til 2 potter urin. Men hvis nyrer fejl, overskydende væske og affald kan ophobes i kroppen. Vand er nøglen til at sikre, at nyrerne fungerer, som de skal, og affald, der er skyllet fra kroppen.

Holder Dig Slankere

Brusk i kroppen – stødabsorberende agent af fuger og diske af rygsøjlen består af omkring 80 procent vand. Så når brusken bliver tørret ud, følger det, at leddene er mindre i stand til at trække væk fra stød og slag. I stedet, de kan føle sig stiv eller stritter med smerte. Den løsning? Som Arthritis Foundation hedder, "Hvis der er en magisk eliksir til at drikke, det er vand."

Hvor Meget Vand?

Lige som din appetit for mad svinger, så gør din tørst efter vand, og ophold tuned til din krops signal for vand er den bedste måde at sikre, at du drikker nok, især da den mængde vand, du mister hver dag drejer på, hvor meget du sveder og udskiller via urin og afføring.

Mayo Clinic og Medicinske Nyheder i Dag anbefaler et dagligt indtag af:

  • 91 ounce (eller 2,7 liter) vand til kvinder* 125 ounce (eller 3,7 liter) vand for mænd

Disse anbefalinger kan synes høj, men husk, at nogle af det vand, vi får, stammer fra vores fødevarer. For eksempel, visse grøntsager som squash) og frugt (gerne vandmelon) vrimler med vand, som kan hjælpe dig med at opfylde dit anbefalede daglige indtag.

Når du finde dig selv trang til sukkerholdige drikkevarer, husk den tomme kalorier de indeholder. Vand kan være kedelig, men dens egenskaber, kan ikke nægtes. Som Mayo Clinic siger: "Vand er din bedste satsning, fordi det er kalorie-fri, billig og let tilgængelig."

Om Forfatteren

Mary Wroblewski fik en mastergrad med høj udmærkelse i kommunikation og har arbejdet som journalist og redaktør i to Chicago-redaktioner. Hun arbejdede sammen med en kendt Chicago-området ernæringsekspert og holistisk sundhedspleje rådgiver, hvis banebrydende arbejde fokuserer på fødevareallergi og troen på, at 1) mange mennesker har dem, men ikke kender, og 2) når du identificerer dem, kan folk gøre sunde kostvaner til en integreret del af deres liv. Mary skriver udførligt om sund kost og sund levevis emner.

ADVERT

Mest populære