Sund Kost >> Ernæring

Naturligt Sukker, der Findes i Æbler

Skrevet af Johnathon Andrew; Opdateret November 27, 2018

Alle frugt indeholder en bred vifte af naturlige sukkerarter i forskellige mængder og nøgletal. Fructose-også kaldet frugt sukker-er den mest udbredte, selv om nogle af sakkarose, glukose er typisk til stede, især i de sødere frugter. I forhold til andre frugter, æbler indeholder lidt mere naturligt sukker end gennemsnittet, selv om ikke nær så meget som modne bananer eller søde druer. Naturligt sukker er en god energikilde, men de kan hurtigt øge blodsukkeret, så diabetikere og folk, der ser deres vægt er nødt til at være forsigtig.

Fruktose

Fruktose er et monosakkarid, eller simpel sukker, hvilket betyder, at det ikke metaboliseres ved hjælp af enzymer, før det er absorberet i tyndtarmen. Men, fruktose, er yderligere behandlet i leveren, før det kommer ind i blodbanen, så det ikke udløser frigivelse af insulin, så meget som glucose gør. Fruktose er også den sødeste smag af alle naturlige sukkerarter. Fruktose findes af sig selv i frugt -- kaldes fri fruktose -- men det er også kombinerer med glucose til at gøre saccharose. Æbler er en relativt stor kilde til fruktose, som 100 gram indeholder næsten 6 gram gratis fructose, der svarer til cirka 57 procent af det samlede indhold af sukker. Den fruktose indhold af æbler, der svarer til pærer.

Saccharose

Saccharose er et disaccharid, sukker lavet af fruktose og glukose molekylerne. Saccharose behov for et enzym kaldet sucrase at kløve det i halvdelen, før dens komponenter kan blive absorberet. Sukker smager sødt-hvilket er grunden til, at det bruges til at gøre granuleret tabel sukker-men ikke så sød som fruktose. Æbler er kun en retfærdig kilde af saccharose, som 100 gram indeholder lidt mere end 2 gram af det, som udgør omkring 20 procent af det samlede indhold af sukker. Til sammenligning, 100 g ananas indeholder 6 gram af saccharose-tre gange mere.

Glucose

Glukose er den simple sukker, der er foretaget i blodet og leveret til stort set alle celler ved hjælp af insulin. Cellerne bruges glukose til at gøre energi-molekyler, kaldet ATP. Ren, eller gratis, glucose, er ikke nær så sød smag som fructose eller med indhold af saccharose. Æbler er et gennemsnit kilde til glucose, som 100 gram indeholder næsten 2,5 gram af gratis glucose, hvilket svarer til næsten 25 procent af det samlede indhold af sukker. I form af gratis glucose, æbler, der er på niveau med abrikoser og søde løg.

Overvejelser

På grund af deres relativt høje andel af fruktose, æbler har et lavere glykæmisk indeks i forhold til andre søde frugter, hvilket betyder, at de har mindre indvirkning på blodsukker og insulin frigivelse. Derfor æbler er tilladte snack til diabetikere, hvis de spises i moderate mængder og dele. På den anden side, de fleste typer af apple juice er væsentligt sødere end friske frugter, fordi de har mere tilsat sukker. Det naturlige indhold af sukker på æblerne varierer afhængigt af type, vækstbetingelser og modenhed, blandt andre faktorer.

Om Forfatteren

Johnathon Andrew har fået hans M. Sc. fra University of British Columbia i 2003 og derefter gik på at færdiggøre sin Medicinske Grad på Queen ' s University i Kingston. Han har været offentliggjort i talrige peer-reviewede tidsskrifter, såsom "Journal of Manipulative og Fysiologiske Therapeutics" og "Canadian Journal of Neurological Sciences."

ADVERT

Mest populære