Sund Kost >> Kost

Hvad Er Naturlig Stivelse?

En type af kulhydrat, stivelse giver en stor procentdel af kalorier for mange Amerikanere. Stivelse findes naturligt i kerner og rodknolde, men de kan også findes i forarbejdede fødevarer, der stammer fra disse ingredienser, såsom bagværk og pommes frites. Ikke alle former for stivelse er skabt lige. Naturlig stivelse, der har tendens til at være bedre kilder af næringsstoffer i forhold til deres behandlet kolleger, og deres naturlige fiber indhold, der kan hjælpe med at forhindre blodsukker-spikes.

Fødevarer Kilder

Stivelse findes i alle fødevarer, der er fremstillet fra korn, stivelsesholdige grøntsager eller deres mel. Stål -, skære havre, quinoa, brune ris, vilde ris og andre fødevarer, der er fremstillet fra korn, der er rig på naturlige stivelse. De fleste af de kalorier, du får fra stivelsesholdige rodfrugter, som kartofler, søde kartofler, tapioka, yucca og kassava, der er fastsat af deres naturlige stivelse. Vinter squash, såsom græskar, butternut squash og agern squash, også indeholder nogle naturlige stivelse, men i mindre mængder end korn og stivelsesholdige grøntsager.

Stofskifte

Stivelse er alle metaboliseres på samme måde. Da stivelse, der er lavet af mange glukose molekyler, der er knyttet til hinanden, alle dine fordøjelsesenzymer har at gøre, er at bryde bindingerne mellem glukose-molekyler til at få enkelte enheder. Glukose er en type sukker der nemt kan indtaste dine blodbanen for at levere energi. Hvis du har mere glucose end dine celler har brug for på et øjeblik, din krop omdanner den ekstra glukose til fedt til opbevaring.

Glykæmisk Indeks

Alle former for stivelse bryde ned til sukker, men nogle metaboliseres hurtigere end andre. Stivelse med et højt glykæmisk indeks er mere tilbøjelige til at gøre dit blodsukker stiger, mens et lavt glykæmisk indeks stivelse, der har en mere blid effekt og ikke hæve dit blodsukker niveauer så hurtigt eller så høj. Jo mere forarbejdet stivelse, der har tendens til at have et højt glykæmisk indeks, herunder de fleste morgenmadsprodukter, hvidt og hele hvede brød, hvide ris, bagværk og saltkringler. På den anden side, mere naturlig stivelse, såsom stål -, skære havre, quinoa, hele korn pasta og søde kartofler, har tendens til at have et lavere glykæmisk indeks.

Sundt Stivelse

Begrænse dit indtag af stivelse kan hjælpe dig med at tabe vægt eller forbedre din blodsukker kontrol, især hvis du har diabetes eller polycystisk ovarie syndrom. Hvis du er på en sund vægt og fysisk aktiv, kan du sandsynligvis omfatte mere stivelse i din kost. Vælg mere naturlig og lavt glykæmisk stivelse og altid kombinere dem med fiber, protein og sundt fedt til at minimere deres indflydelse over dit blod sukker niveauer. Du kan få masser af fiber fra ikke-stivelsesholdige grøntsager, såsom bladgrøntsager, tomater og blomkål. Protein er hovedsageligt findes i fjerkræ, fisk og æg, mens olivenolie, avocado og nødder er gode kilder til sunde fedtstoffer.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære