Sund Kost >> Ernæring

Naturlige Fødevarer, Der Indeholder Acetylcholin

Skrevet af Erica Kannall; Opdateret 17 December 2018

Acetylcholin er et vigtigt signalstof i hjernen, der er ansvarlig for hukommelse, tanke, koncentration og fokus. En mangel kan føre til et fald i hukommelse og kognitive funktion. Du får acetylcholin ved indtagelse af kilder i kosten af cholin, som er konverteret til den neurotransmitter i din krop. Voksne kvinder har brug for mindst 425 mg cholin pr dag og kvinder har brug for mindst 550 mg cholin pr dag for at opretholde tilstrækkelig acetylcholin niveauer, ifølge Institute of Medicine.

Æg

Æg er en alle naturlige kilde i kosten cholin, som er forstadiet til acetylcholin. Et stort æg indeholder 147 milligram af næringsstoffer, hvilket er 27 procent af det beløb, mænd har brug for dagligt, og 35 procent af det beløb, kvinder har brug for hver dag. Mere end 90 procent af cholin i æg findes i blommen. Det betyder, at spise mere æggeblommer er en glimrende måde at øge din cholin indtag. Men, æggeblommer, der også indeholder en betydelig mængde af kolesterol, hvilket kan være skadeligt for dit hjerte sundhed.

Animalske Proteiner

Forskellige animalske proteiner, der er andre naturlige fødevarer, der indeholder cholin. Indmad, såsom nyre, lever, hjerte og tunge, er de rigeste animalske kilder af cholin. Spise 100 gram oksekød leveren giver dig 425 mg cholin. En servering af kyllingelever er ca 290 mg af næringsstoffer. Hvis du ikke nyde indmad, andre skærer give cholin så godt. En 3-ounce del af oksekød runde giver 115 mg. Tre ounce af lam har 100 milligram. En servering af kyllingebryst eller skinke er 99 mg i 3 ounce, mens 3 ounce af svinekam indeholder 96 milligram.

Fisk og skaldyr

Mange fiske-varer giver en naturlig kilde til cholin så godt. Spise 1 ounce af caviar giver dig 139 mg. En 3-ounce del af rejer indeholder 115 mg cholin. Spise 3 ounce af østers giver 110 mg. Laks har 96 mg cholin i 3 ounces. Kammuslinger, hjertemuslinger, sild, makrel og kuller alle indeholder 78 94 mg cholin pr servering.

Mejeri

Indtagelse af mejeriprodukter er en anden naturlig måde at få små mængder af cholin i din kost. At drikke 1 kop mælk giver dig 43 mg cholin. En kop hytteost forsyner dig med 40 mg. En 6-ounce servering af yoghurt giver 28 milligram. Oste, såsom Schweiziske og cheddar, indeholder omkring 10 mg cholin pr ounce. Valg af fedtholdige eller reduceret-fedt mejeriprodukter giver dig den mest cholin for det mindste antal kalorier.

Plante Kilde til Cholin

Sojaprodukter er en anden god kilde til naturligt forekommende cholin. En ounce af ristede sojabønner har 35 milligram af det næringsstof, mens 1 gram tofu indeholder 30 mg. Nødder og frø indeholder forskellige niveauer af næringsstoffer samt. Spise 2 spsk peanut smør eller 1 gram peanuts giver dig 16 til 20 mg cholin. En ounce af pistacienødder er 20 mg. Græskarkerner har 18 mg per ounce. Spise en ounce af cashewnødder, solsikkekerner eller mandler forsyner dig med 15 til 17 mg af acetylcholin forløber.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

ADVERT

Mest populære