Sund Kost >> Sunde Måltider

Myelin Kappe Ernæring

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: 06 December, 2018

På ethvert givet tidspunkt i løbet af dit liv, millioner af nerveceller i hjernen kommunikerer med hinanden via små elektriske impulser. Central for udførelsen af disse nerveimpulser er myelin er en protein - og lipid-rige lag, der isolerer hver nervecelle. Tilstedeværelsen af myelin giver dine nerver til at kommunikere hurtigt og effektivt, mens skader på din myelin resulterer i en opdeling af nerve kommunikation, der forårsager sygdomme som multipel sklerose. Flere næringsstoffer kan bidrage til udvikling og vedligeholdelse af sunde myelin, og indtagelse af bestemte vitaminer og mineraler gennem din kost kan bidrage til din hjerne ' s health.

B-Vitaminer

Indtagelse af B-vitaminer bidrager til sunde myelin. Disse næringsstoffer spiller en rolle i dannelsen og opretholdelsen af en funktionel myelin kappe, og mangel på disse næringsstoffer skade på myelin. Specifikt, vitamin B-12, B-5 B-9 fejl og mangler, føre til en nedbrydning af myelin kappe, rapporter Linus Pauling Institute. Forbruge hele kerner og æg som kilder til vitamin B-5; avocado og vandmelon som kilder til vitamin B-9; og kød, mejeriprodukter eller berigede korn som kilder til vitamin B-12.

Jern

Det vigtigt mineral, strygejern spiller også en vigtig rolle i at opretholde en sund myelin kappe. Jern hjælper med at guide udviklingen af oligodendrocytes, specialiserede celler i din hjerne, der understøtter funktionen af nerve celler. Oligodendrocytes generere proteiner og lipider, der kan hjælpe gøre op myelin kappe, samt at indbetale kappe omkring hver nervecelle. Uden tilstrækkelig strygejern, din krop ikke kan producere nok funktionelle oligodendrocytes for at sikre en tilstrækkelig myelin produktion i din hjerne. Tidskrævende nok jern også understøtter et sundt kredsløb, der sikrer dine nerver og oligodendrocytes får den ilt, der er nødvendige for at fungere. Rødt kød, kidney bønner og spinat, der alle tjener som kilder til jern.

Kobber

At få nok kobber, et spor essentielt mineral, der også hjælper med at opretholde en sund myelin. Da myelin kappe primært består af fedt, evnen til at danne fosfolipider viser sig absolut nødvendig for dannelse og vedligeholdelse af skeden. Kobber aktiverer cytochrome c oxidase, et enzym vigtigt at fosfolipid-produktion. Hertil kommer, kobber bidrager til, at andre aspekter af din hjerne ' s health, såsom produktion og stofskifte af hjernen signalering molekyler, kaldet neurotransmittere. Forbruge oksekød, lever, skaldyr, nødder og linser til at øge din kobber indtag og støtte myelin produktion.

Jod

Jod, et andet spor vigtigt mineral, understøtter din myelin. Jod spiller en vigtig rolle i funktionen af skjoldbruskkirtlen, en hormon-producerende kirtel, der udskiller thyroid hormoner, som spiller en rolle i flere fysiologiske processer. Thyreoideahormoner hjælpe dine celler aktivere gener, der udløser produktionen af bestemte proteiner. En sådan protein er myelin basic protein eller MBP, som en væsentlig del af myelin kappe. En svær jodmangel reducerer niveauer af thyroidea hormon i kroppen, hvilket igen reducerer mængden af MBP, der produceres i hjernen og forhindrer ordentlig dannelsen af myelin kappe. Denne mangel kan være særligt vigtigt for gravide, da den voksende fosteret er afhængig af thyroidea hormon produktion for en ordentlig udvikling af hjernen. Du kan forhindre, at en jod-mangel ved indtagelse af joderet salt, skaldyr, tun og bønner.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære