Sund Kost >> Sunde Måltider

Muskeltrækninger Fra For Meget Kalium

Skrevet af Jessica Hendricks; Opdateret 14 December 2018

Kalium er et vigtigt mineral, bredt tilgængelige i fødevarer og af afgørende betydning for en række af kroppens processer. For meget kalium i dit system, kendt som hyperkaliæmi, der kun manifesterer sig som muskeltrækninger eller spasmer i de tidlige faser. Muskeltrækninger er også en af de mest almindelige symptomer på for lidt kalium i dit system, kendt som hypokaliæmi. Forbruge den rigtige mængde af kalium vil reducere dine chancer for at udvikle enten hyper - eller hypokaliæmi.

Kalium Indtag og Vægt

Kalium er vigtige for produktionen af protein og opbygning af musklerne, samt at hjælpe din krop nedbryde kulhydrater og bruge dem. Det hjælper også med dit hjertes elektriske aktivitet og holde din syre-base balance i skak. Det anbefalede daglige indtag af kalium er 4,700 mg per dag for voksne, stigende til 5,100 mg per dag for gravide og ammende kvinder.

Hyperkaliæmi Årsager og Symptomer

Hyperkaliæmi, eller forhøjet kalium, opstår, når der er for meget kalium i kroppen. Dette kan være fordi du tager kalium-besparende diuretika eller hjerte medicin kaldet ACE-hæmmere. Det kan også skyldes en alvorlig infektion, dårlig nyrefunktion, store forbrændinger eller blødning i maven eller tarmen. Muskeltrækninger eller spasmer kan forekomme som et tidligt symptom på for meget kalium. Andre symptomer af hyperkaliæmi omfatter kvalme, en svag og uregelmæssig puls, og eventuelt sammenbrud, hvis din hjerterytme falder for lavt. En person med hyperkaliæmi kræver omgående medicinsk opmærksomhed.

Hypokaliæmi Årsager og Symptomer

Hypokaliæmi, eller lavt blodtryk kalium, kan resultere i nyre-sygdom, svær opkastning eller diarré, der tager for mange afføringsmidler eller tage for mange vanddrivende medicin, især dem, der ikke ekstra kalium. I tillæg til muskeltrækninger, kramper og-svaghed, symptomer af hypokaliæmi omfatter hjertebanken, forstoppelse, muskelskader, snurren, følelsesløshed og træthed. Hvis du kun lider af mild hypokaliæmi, i tillæg til livsstilsændringer, din læge kan ordinere en kalium supplement. I alvorlige tilfælde, men du måske nødt til at tage i ekstra kalium intravenøst.

Kilder i kosten af Kalium

Kalium findes i en bred vifte af fødevarer, og så undgå kalium rige fødevarer kan være vanskeligt, hvis du er i risiko for hyperkaliæmi. Kalium rige fødevarer omfatter kartofler med deres hud, avocado, bladgrøntsager, tomater, bananer, abrikoser, appelsiner, laks, nødder og mejeriprodukter. Hvis du er i risiko for hyperkaliæmi, University of Maryland Medical Center anbefaler, at man undgår appelsiner og appelsinjuice samt kiwi, tørrede frugter, bananer og cantaloupes. Så godt, begrænse dit forbrug af asparges, avocado, kartofler, rødbeder, tomater, spinat, vinter squash og søde kartofler.

Om Forfatteren

Jessica Hendricks har arbejdet som professionel journalist til CBS og ABC News i de områder af sundhed, fitness og ernæring. Passioneret om vin, hun har også arbejdet for flere mad og drikke publikationer. Hun er indehaver af tre kandidatuddannelser i østeuropæisk kultur, journalistik og ernæring og diætetik.

ADVERT

Mest populære