Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Zink Er alt For Meget for Mennesker?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 14 December 2018

Zink er et vigtigt mineral, som kroppen har brug for, og det understøtter din reproduktions -, immun-og endokrine systemer. Hvis du ikke får nok zink, kan du være mere tilbøjelige til at udvikle depression, hudproblemer såsom acne, aldersrelateret macula degeneration, hårtab og neurologiske problemer såsom attention deficit hyperactivity disorder. Indtagelse af for meget zink, men kan også forårsage medicinske lidelser. For at forhindre zink toksicitet, ikke tager kosttilskud, der indeholder zink, medmindre du er under tilsyn af din læge.

Tolerable Øvre Indtag

Ifølge Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board, det tolerable øvre indtag niveau af zink til raske, voksne mænd og kvinder over 19 år er 40 mg. Det tolerable upper intake level, eller UL, som er den maksimale mængde af et næringsstof, som et menneske kan indtage uden at lide potentielt farlige bivirkninger. Dette betyder, at der for en voksen, der tager mere end 40 mg zink dagligt er for meget. For børn mellem 9 og 13 år, for mere end 23 mg zink er for meget. Unge mellem 14 og 18 år bør ikke indtage mere end 34 mg dagligt.

Symptomer på Zink Toksicitet

Forbruge mere end UL for zink kan forårsage abdominale kramper, opkastning, diarré, stærk hovedpine, kvalme og nedsat appetit. Kontoret for Kosttilskud siger, at det at tage mellem 150 til 450 milligram zink har været knyttet til sænket immunsystem-funktion og et fald i niveauet af HDL eller "godt" kolesterol.

For meget zink er også sætter dig på en større risiko for kobbermangel, da zink interfererer med kobber absorption. Kobber er afgørende for at gøre sunde røde blodlegemer, så der er for lidt kobber kan forårsage anæmi-en tilstand, som kan efterlade dig træt, forpustet og er ude af stand til at koncentrere sig godt.

Anbefalet Daglig Tilførsel

Voksne mænd og unge drenge mellem 14 og 18 år bør tilstræbe at indtage omkring 11 mg zink dagligt, mens voksne kvinder, der er 19 år gamle og over behovet for omkring 8 mg. Piger mellem 14 og 18 kræve, 9 mg per dag. Gravide kvinder og ammende kvinder kræver henholdsvis 11 til 12 mg og 12 til 13 mg per dag.

Mad Kilder til Zink

Den bedste måde at undgå at indtage for meget zink, er at undgå at tage kosttilskud. Fokus på at spise zink-rige fødevarer i stedet. Gode kilder til zink omfatter oksekød, skaldyr som krebs eller hummer, kylling, ost, mælk og kidneybønner. En 3-ounce servering af stegt oksekød giver 7 milligram zink, eller om 47 procent af en voksen ADT af zink. Østers er den eneste fødevare, der har sådan en høj koncentration af zink, så spiser dem regelmæssigt, kan det øge din risiko for zink toksicitet. Tre ounce af østers indeholder næsten 500 procent af en voksen ADT af zink.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære