Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget A-Vitamin Er i en Stor Sød Kartoffel?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret November 27, 2018

A-Vitamin er et vigtigt næringsstof, der understøtter sundhed og funktion af din organsystemer og kan hjælpe med at forhindre udviklingen af alvorlige medicinske problemer. Det findes i to former i fødevarer. Animalske fødevarer som oksekød leveren eller fisk indeholder form af vitamin A er kendt som retinol, mens vegetabilske kilder, der har A-vitamin, der indeholder carotenoider, sammensatte beta-caroten, som kroppen omdanner til a-vitamin A. Orange-farvede producere gerne søde kartofler er en rig kilde til beta-caroten form af vitamin A.

Vægt

Vitamin A er nødvendig af kroppen til at hjælpe i vækst og reparation af knogler, til at regulere cellulære reproduktion og differentiering og til at fremme syntesen af røde og hvide blodlegemer. Det er også afgørende for øje sundhed, da det er en del af det protein, rodopi. Rodopi giver mulighed for receptorer i nethinden til at absorbere lys. Hvis din kost mangler tilstrækkelig vitamin A, kan du udvikle hudproblemer og natteblindhed. Over tid, vil en person, der ikke spiser nok A-vitamin kan være mere tilbøjelige til at lide af kræft, og aldersrelateret maculadegeneration.

Indhold Af Vitamin A

En stor, 180 gram søde kartofler bagt med sin hud intakt indeholder 1,730 mikrogram vitamin A. Da Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board anbefaler, at voksne mænd skal kun 900 mikrogram A-vitamin dagligt, og kvinder kræver blot 700 mikrogram, indtager en stor sød kartoffel kan opfylde over 100 procent af den anbefalede daglige tilførsel. En stor sød kartoffel også leverer over 100 procent af vitamin A ADT for gravide og ammende kvinder.

Sammenligning med Andre Fødevarer

Ifølge den AMERIKANSKE Food and Drug Administration ' s retningslinjer for mærkning af næringsindholdet i fødevarer, søde kartofler, der betragtes som en fremragende kilde til A-vitamin, da de giver mere end 20 procent af det anbefalede daglige indtag per portion. Andre gode kilder til vitamin A omfatter 1 kop kogte gulerødder, 1 kop dåse græskar og 1 kop kogt, mørkegrønne grøntsager som spinat, collards eller grønkål. De eneste animalske produkter, der indeholder så høj en koncentration af vitamin A, som søde kartofler er oksekød lever og indmad af fjerkræ som kalkun og kylling.

Stigende Absorption

Vitamin A er et fedtopløseligt næringsstof. Dette betyder at det skal indtages sammen med en kilde af fedt, for det at blive absorberet i tarmen. Tjene bagte eller mosede søde kartofler, som en side parabol til kylling, svinekød, oksekød eller fisk, eller tilføje længdeenhed søde kartofler, kød-baseret braises. Når du spiser vitamin-rige fødevarer som søde kartofler med korn som majs, hvede eller ris, og mængden af non-hæm jern, du optager fra korn stiger. Kombinere søde kartofler med korn til måltider, der er fyldt med både A-vitamin og jern.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære