Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget K-Vitamin Er i Brombær?

Brombær måske ikke være så populære som deres jordbær, blåbær og hindbær fætre og kusiner, men de burde måske være. Ud over små mængder af protein og vitamin C, brombær er også en imponerende kilde af vitamin K. Det lille bær er i sæson i sensommeren og det tidlige efterår, og supplere din favorit frugt salat. De parre godt med mange andre fødevarer, der også gør dem til et smart supplement til din sunde kost plan.

Brombær

En kop friske brombær leverer 28.5 mikrogram vitamin K. Det er cirka 32 procent af de 90 mikrogram kvinder har brug for hver dag, og 24 procent af de 120 mikrogram mænd skal forbruge på en daglig basis. En kop usødet frosne brombær forsyninger 29.9 mikrogram K-vitamin, og en kop dåse brombær giver 34 mikrogram.

Vitamin K

Kendt som størkne vitamin, K-vitamin spiller en primær rolle i at størkne eller koagulering af blodet, som hjælper dig med at heles fra skade. Det forhindrer også, for vidtgående og farlige blødning fra selv de mest små skader. K-Vitamin kan også give beskyttende fordele for dine knogler, som du alder, ifølge University of Maryland Medical Center. K-Vitamin-mangel er ikke almindeligt, især hvis du spiser en kost rig på frugt og grøntsager, som er blandt dine top kilder af næringsstoffer. Din tarm gør K-vitamin, som sikrer, at du altid har nogle selv, hvis du ikke altid spise sunde fødevarer.

Yderligere Næringsstoffer

Brombær er en imponerende kilde til fiber. En kop leverer omkring 7 gram fiber mod de daglige mål af 46 gram for kvinder og 56 gram for mænd. En kop af brombær indeholder 1.68 milligram E-vitamin, også. Det er 11 procent af de 15 milligram du bør sigte for hver dag. E-Vitamin holder dine celler stærke og sunde, så de er mindre modtagelige for skader. Brombær levere små doser af jern, A-vitamin og folat, så godt.

Tips

Dukker friske brombær lige fra bush i munden er den nemmeste måde at spise dem, men de små frugter, der supplerer de mange varianter af andre opskrifter. Tilføj et par brombær til pandekager eller vafler dej eller scatter bær over kogte pandekager eller vafler. Bær også smage godt i hjemmelavet muffin opskrifter. Puré friske brombær i hjemmelavet barbecue sauce som en utraditionel måde at bruge frugt. Det vil tilføje en smule af K-vitamin, samt en tangy smag. Sauter brombær med dine foretrukne urter og krydderier og spred blandingen over grillet kylling eller bøf.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære