Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Vitamin D3 Supplement Kan Kroppen Optage på Én Gang?

Skrevet af Marie Dannie; Opdateret 17 December 2018

D-Vitamin-3 er en af de to mest almindelige former af vitamin D, og den anden er vitamin D-2. Din krop normalt syntetiserer D-vitamin-3 via eksponering for sollys, mens D-vitamin-2 kommer oftest fra kosttilskud. Som både vitaminer, D-2 og D-3-fungerer på samme måde i kroppen, de er ofte kollektivt refereret til som vitamin D.

Former for D-Vitamin

Din krop producerer D-vitamin-3, også kendt som cholecalciferol, når din hud er udsat for direkte sollys. D-Vitamin-2, eller ergocalciferol, er skabt når planter bliver udsat for sollys, og det er den form af D-vitamin er mest brugt til kosttilskud. Din lever og nyrer har brug for at behandle både D-vitamin-2 og D-vitamin-3, før den bliver brugbar form af D-vitamin, calcitriol.

D-Vitamin Øvre Grænser

Når du foretager vitamin D-3, din krop vil automatisk stoppe med at producere vitamin, hvis du har nok i dit system, så det er svært at få for meget vitamin D-3. I tilfælde af kosttilskud som D-vitamin, som er gemt i din krop fedt og lever, tager alt for mange kosttilskud, der kan føre til D-vitamin toksicitet. Den øvre grænse for børn og voksne er 4.000 internationale enheder (IE) per dag. Til spædbørn, den øvre grænse er 1.500 IU. Mere end dette kan resultere i, at D-vitamin toksicitet.

Vitamin D-Tilskud

D-Vitamin kosttilskud kommer i en vifte af doser. Som et selvstændigt supplement, hvilket betyder at kun D-vitamin, de beløb, der spænder fra 50 til 1.000 IU per kapsel. I tilfælde af en multivitamin, D-vitamin indholdet er omkring 400 IE per dosis. D-Vitamin kosttilskud kan anbefales for dem, der har brug for ekstra kalcium i deres system, men at starte en ordning af supplementer bør kun ske under advisement af en læge. Den anbefalede daglige dosis af D-vitamin, 400 IU til spædbørn; 600 IU for børn og voksne; og 800 IU for dem over 70 år. For personer over 50 år, mere D-vitamin kan være påkrævet, men bør en læge bestemme den specifikke dosis.

D-Vitamin-Stofskifte

Begge former af vitamin D -- L-2 og L-3 -- transporteres gennem din krop, din lever og nyrer efter vitamin træder din krop. I begge steder, det gennemgår processen med hydro-iltning, picking up brint-og ilt-molekyler. Bagefter bliver det calcitriol, som kan bruges af kroppen til at hjælpe med optagelsen af calcium. Ekstra D-vitamin er gemt i din krop fedt og lever. I tilstedeværelse af D-vitamin, din krop vil absorbere 30 procent til 40 procent af alle dietary calcium. Uden det, din krop absorberer omkring 10 procent til 15 procent af det tilgængelige calcium.

Om Forfatteren

Marie Dannie har været en professionel journalist siden 1991, med speciale i ernæring og sundhed emner. Hun har skrevet til "kvindens Egen", "Daily Mail", "Daily Mirror" og "Telegraph." Hun er en registreret diætist og har en Bachelor of Science grad med udmærkelse i food science fra University of Nottingham.

ADVERT

Mest populære