Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvor Meget B12-Vitamin, Kan Du Have om Dagen?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret December 27, 2018

Vitamin B-12 spiller flere vigtige roller i hele din krop, men du kun har brug for små mængder hver dag. Du har brug for B-12 til at lave nye røde blodlegemer, normal hjernefunktion og til at lave nye DNA-og RNA, den genetiske kodning materiale inde i cellerne. Du bør få tilstrækkelige mængder af B-12 gennem din daglige kost, men hvis du følger en vegansk eller vegetarisk kost, eller har visse sundhedsmæssige betingelser, B-12 niveauer kan være unormalt lav.

Anbefalet Mængde

Vitamin B-12 anbefalinger forbliver den samme fra teenage år gennem voksenalderen og i dine gyldne år. Du er nødt til 2,4 mikrogram vitamin B-12 hver dag. Hvis du er gravid, din anbefaling går op til 2,6 mikrogram, som stiger yderligere til 2,8 mikrogram, mens du ammer, forklarer Linus Pauling Institute.

Fødevarer Kilder

Kød, fisk og skaldyr, æg og mejeriprodukter er rige på vitamin B-12. Tre ounce af dampet krabbe har næsten 9 mikrogram, og den samme mængde af grillet oksekød byder på mere end 2 mikrogram. Under et helt æg til morgenmad tilbydes om .5 mikrogram, mens 8 ounces mælk indeholder næsten 1 mikrogram. Et protein, der udskilles af din mave foring kaldes iboende faktor bryder bortset B-12 fra disse fødevarer og binder med det, så dit tyndtarmen kan fuldt ud at absorbere vitamin. Som du alder, din fordøjelseskanalen naturligvis langsommere, og det bliver sværere for din krop til at trække B-12 fra de fødevarer, du spiser. B-12 i berigede fødevarer og kosttilskud, er allerede i en fri form, hvilket gør det lettere at absorbere. Af denne grund, det er vigtigt at få B-12 fra berigede fødevarer eller kosttilskud, som du alder. Nogle morgenmadsprodukter, for eksempel, giver mere end 100% af din daglige anbefalede mængde af B-12.

Toksicitet

De fleste vitaminer og mineraler, der har en fastsat tolerable upper intake level, eller UL for kort. Vitamin B-12, ikke har en tolerable øvre indtag niveau, da det er usandsynligt, at forårsage skadelige virkninger i høje doser hos raske personer, forklarer Kontoret for Kosttilskud. Risiko for forgiftning ved overdreven B-12 er lav, fordi selv ved høje doser, kroppen kun optager en lille mængde af vitamin.

Mangel

Hvis du ikke spiser animalske fødevarer, er det vigtigt at have en skål med berigede morgenmadsprodukter eller tage en B-12 tillæg dagligt, fordi du kan være i fare for mangel. Alkoholikere har en tendens til at have en større risiko for, at B-12 mangel. Overdrevet forbrug af alkohol gennem en længere periode af tid, der forårsager permanent skade på din fordøjelseskanalen, hvilket gør det svært for kroppen at absorbere vitamin B-12. Hvis du bruger en proton pumpe inhibitor, eller anden form for medicin for at reducere mave syre, den begrænsede mængde af syre i din mave, gør det sværere for din krop at bryde væk, B-12 fra den mad, du spiser, hvilket resulterer i en mangel. Tidlige advarselstegn af en B-12 mangel inkluderer ekstrem træthed, muskelsvaghed og uforklaret vægttab. I alvorlige tilfælde, neurologiske problemer virkning, forårsager følelsesløshed og snurren i arme og ben.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære