Sund Kost >> Kost

Hvor Meget transfedt om Dagen på 1800 Kalorier

Uanset, hvor mange kalorier, du spiser om dagen, er mængden af trans fedt, du skal spise forbliver konstant: så lidt som muligt. Siden undgå transfedtsyrer helt er vanskeligt, American Heart Association anbefaler, at der ikke er mere end 1% af dine daglige kalorier kommer fra transfedt. På en 1.800-kalorie kost, skal du indtage mere end 18 kalorier per dag i form af transfedtsyrer. Da fedt indeholder 9 kalorier per gram, det svarer til 2 gram transfedt om dagen.

Definition

De transfedtsyrer, der anses for mest skadeligt for dit hjerte sundhed er menneskeskabte transfedtsyrer. Men transfedtsyrer forekommer også naturligt i oksekød og mejeriprodukter. Menneskeskabte transfedtsyrer tegner sig for 80 procent af den trans fat i den gennemsnitlige Amerikanske kost, ifølge University of Maryland Medical Center. Producenter skabe trans fedt ved at tilsætte brint til flydende vegetabilsk olie, hvilket skaber et solidt fat. Transfedtsyrer er også kaldet delvist hydrogenerede olier. Producenter bruger transfedtsyrer til at forlænge holdbarheden af fødevarer.

Trans Fedt Farer

Transfedtsyrer danne en hård, fast fedt. Den hårdere fat, jo mere sandsynligt er det, at øge din dårlige kolesterol, også kaldet low-density lipoprotein, eller LDL. Transfedtsyrer også sænke det gode kolesterol, kaldet high-density lipoprotein, eller HDL, og kan øge din risiko for at udvikle åreforkalkning, som er plak aflejringer i arterierne. Transfedtsyrer har en dårligere effekt på dine blodkar, end mættet fedt, når menes at være den værste form for fedt for din sundhed.

Optælling Trans Fedt Gram

Siden 2006, Usa Food and Drug Administration har mandat, at producenter skal omfatte mængden af transfedtsyrer i fødevarer på det ernæringsmæssig etiket. Men producenterne behøver ikke at inkludere transfedtsyrer på etiketten, medmindre fødevarer indeholder mere end 1/2 gram transfedt. Disse fødevarer kan sige, at de indeholder ikke transfedtsyrer eller at de ikke er en væsentlig kilde til trans fedt. Da du ikke bør indtage mere end 2 gram om dagen, spise et par portioner af fødevarer, der indeholder lige under 1/2 gram transfedt, men der er mærket som indeholdende nul gram kan stadig sætte dig over din daglige grænse.

Fødevarer, Der Indeholder Transfedtsyrer

På trods af den dårlige presse, mange forarbejdede fødevarer, der stadig indeholder transfedtsyrer. Kiks, småkager, kager, bagværk, stegte fødevarer, stick margarine og snack fødevarer såsom mikrobølgeovn popcorn og chips kan indeholde trans fedt. Du kan finde ud af, transfedtsyrer i mange blandinger, som pandekage mix, kage blander og chokolade drink mix. Pizza dej og korn produkter såsom hamburger ruller, dåse kiks og hårdt taco skaller kan også indeholde trans fedt. Læs omhyggeligt etiketterne til at bestemme de fødevarer med den højeste beløb af transfedtsyrer og undgå dem.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære