Sund Kost >> Kost

Hvor Meget Sukker, der Er i Strimlet Gulerødder?

Alle friske råvarer har sukker – selv gulerødder. Sukker er ikke et problem i din kost, når det kommer fra naturlige kilder som frugt, grøntsager og hele korn. Det er den tilsat sukker fra junk fødevarer, du ønsker at undgå, da disse typer af fødevarer, der er fuld af kalorier, men lav i fiber, vitaminer og mineraler. Selvom gulerødder har sukker, de er også fyldt med kalium, A-vitamin, kostfibre og mange andre næringsstoffer, hvilket gør dem til en perfekt sund supplement til din kost.

Sukker Revet Gulerødder

Gulerødder har flere forskellige typer af sukker, herunder saccharose, glucose og fructose, der alle er naturlige typer af simple kulhydrater, som findes i mange former for grøntsager og frugter. Femogfyrre procent af de kalorier, i gulerødder kommer fra sukker. En kop revet gulerødder, vejer 3.75 ounces, indeholder i alt 5.2 gram sukker, hvilket udgør omtrent halvdelen af det samlede indhold af kulhydrater.

Hvordan Sukker Påvirker Dig

I den gennemsnitlige Amerikanske kost, 16 procent af den samlede kalorier kommer fra tilsat sukker fra forarbejdede fødevarer, som sukkerholdige drikkevarer, ikke fra naturlige kilder, rapporterer Dietary Guidelines for Americans 2010. Det betyder ikke noget, hvis sukker er naturligt eller tilsat til fødevarer – begge typer indeholder samme mængde kalorier, og begge bryde ned på samme måde i kroppen. Sukker går gennem en hurtig trin i fordøjelsen og hurtigt kommer ind i din blodbanen gennem tarmene. Fra der, celler samle det op for brændstof. Dette er grunden til, vil du ofte føle en hurtig briste af energi, efter at have spist noget høj i sukker. Den største forskel mellem tilsat og naturligt sukker er, at hele fødevarer, som gulerødder, har også fiber, der sinker sukker absorption. Du vil stadig føle sig fyldt med energi, men din energi vil forblive stabil i en længere periode.

Beløb, Du Kan Have

Da sukker er en type af kulhydrat, det tager noget af din daglige carb tildeling. Mellem 45 og 65 procent af dit kalorieindtag bør komme fra kulhydrater, Dietary Guidelines for Americans 2010 stater. Hvis du holder dig til en typisk 2,000 kalorie diæt hver dag, du får brug for et eller andet sted omkring 900 til 1.300 kalorier fra kulhydrater eller 225 325 gram, da carbs har 4 kalorier per gram. Med sukker i prisen, strimlet gulerødder har i alt 10,5 gram kulhydrater pr kop. Dette overdænge del stadig kun fylder mindre end 5% af din samlede kulhydrat ydelse for den dag, baseret på en 2,000 kalorie diæt.

Ved Hjælp Af Revet Gulerødder

En salat er ikke den eneste skål, der kan være fornem op af strimlet gulerødder. Fordi de er naturligt sød, de vil passe ind i flere opskrifter end du måske er klar over. Tilføj fint revet gulerødder til pandekage dej, muffin blande og endda banan brød opskrifter. Du vil få et strejf af den naturlige sødme og ekstra fiber til at fylde dig op. Tilføje mere smag og tekstur til ris, risotto eller couscous ved at smide en håndfuld revet gulerødder. Derudover, strimlet gulerødder er sunde, søde supplement til almindelig gammel tomat sauce. Hvis du ikke kan lide den chunky tekstur, blot blend saucen med en nedsænkning blender eller hæld det parti i en almindelig blender, for at give det en mere flydende konsistens.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Pixland/Getty Images
ADVERT

Mest populære