Sund Kost >> Kost

Hvor Meget Sukker, hvis Nogen Skulle Forbruge en Dag?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret: 06 December, 2018

Ideelt set vil du aldrig have noget tilsat sukker i din kost. Sukker er blot en kilde af tomme kalorier, hvilket betyder, at du får kalorier, men ingen vitaminer, mineraler eller fiber. Du behøver ikke at fratage dig selv af slik alle sammen, selv om, så længe du indtager sukkerholdige fødevarer i moderation, og holde sig inden for den daglige anbefalede grænse.

Sukker Godtgørelse

Fordi sukker er ikke et vigtigt næringsstof, det har ikke en officiel anbefaling. Men American Heart Association fastsat en anbefalet grænse, så du ikke får alt for mange ekstra kalorier i din kost. Mænd bør ikke have mere end 9 teskefulde dagligt, mens kvinder ikke bør have mere end 6 tsk. Dette svarer til en max på 37,5 gram sukker eller 150 kalorier fra sukker til mænd, og 25 gram sukker eller 100 kalorier fra sukker til kvinder.

Ernæring Fakta Etiketter

Når du læser om ernæring etiketten, du vil se gram sukker klart, der er opført under det samlede indhold af kulhydrater. Identifikation af sukker på ingrediens listen er ikke altid så simpelt selv. Sukker kan være skjult i mange former i ingredienslisten -- majs sødemiddel, high fructose corn syrup, melasse, honning, sukker, dextrose, og maltose er bare et par af de sukkerholdige sødestoffer fødevareproducenter kan bruge i produkter. Nogle fødevarer, der selv har en kombination af to eller flere typer af sukker, som alle bidrager til gram sukker om ernæring fakta panel.

Naturligt Forekommende Sukkerarter

Nogle fødevarer har et naturligt indhold af sukker. Disse sukkerarter ikke er en del af tilsat sukker tildeling selv. Frugter, for eksempel, er en frugt, sukker kaldes fructose, mens mælk og mejeriprodukter har et sukkerindhold, der kaldes lactose. Disse typer af fødevarer, der giver dig en bred vifte af vitaminer, mineraler og nogle gange fibre, hvilket gør dem til en positiv del af din kost -- i modsætning til sukkerholdige snacks.

Overvejelser

Om sukker er en naturlig eller tilføjet, din krop bruger det på samme måde. Sukker er en type af simple kulhydrater, som fordøjer hurtigt i din fordøjelseskanalen. Efter en hurtig omstilling, alle former for sukker bliver omdannet til glukose, som er den vigtigste kilde til brændstof celler. Hvor hurtigt denne proces sker, afhænger af andre fødevarer komponenter. Hvis du skulle have nogle slik, dit blodsukker ville stigning kort efter. At der er sukker rush effekt, giver dig så nervøs følelse. Mens naturlige sukkerindhold også konvertere til glukose under fordøjelsen, fibre fra frugt-eller protein i tilfælde af mejeriprodukter -- tendens til at bremse processen. Dit blodsukker vil stadig gå op, men det sker gradvist, for at give dig mere af en støt stigning i energi.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære