Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Sukker, der Er i Raspberry Vinaigrette?

Vinaigrette er en mere ernæringsmæssigt sunde salat topping end cremet dressing lavet med mayonnaise, fordi det indeholder langt mindre mættet fedt og færre kalorier. Raspberry vinaigrette er en af de mange vinaigrette varianter på markedet, og det er forholdsvis lav i fedt og kalorier. Det betyder ikke, at du kan slukke din salat dressing, men fordi det indeholder en stor dosis af sukker.

Raspberry Vinaigrette

En servering af de fleste salatdressinger, herunder hindbær vinaigrette, er lig med 2 spsk. Kommercielt tilberedt hindbær vinaigrette indeholder 5 gram sukker. Der oversætter til 1,25 tsk sukker, eller 21 procent af de 6 teskefulde sukker kvinder bør begrænse sig til hver dag, og 14 procent af den daglige 9-tsk grænse for mænd. Selvfølgelig, mange mennesker ikke stoppe ved 2 spsk, og i stedet gennembløde deres salat dressing. Hvis du er en af disse mennesker, du spiser langt mere sukker.

Sukker og Din Sundhed

Du behøver ikke at bekymre dig om at skære hver enkelt gram sukker ud af din daglige kost. Små mængder af søde sager er acceptable dele af en sund kost plan. Tricket er at holde sig inden for de 6 - og 9-tsk grænser, så du ikke spiser så meget sukker du sætte dit helbred i fare. For meget sukker kan øge din risiko for karies, usund vægtøgning og dårlig ernæring. Sukker øger din triglycerid-niveau, som sætter dig på en større risiko for hjertesygdomme.

Hvad Du Får

Vinaigrette er lavet med olie snarere end mayonnaise, hvilket betyder, at du får en lille dosis af flerumættede og enkeltumættet fedt. Disse umættede fedtstoffer kan medvirke til at sænke dit kolesteroltal, let betændelse og holde dit hjerte slå ordentligt, ifølge Harvard School of Public Health. 2 spsk servering af hindbær vinaigrette indeholder 4.5 gram af umættet fedt, hvilket er en sund dosis af disse gavnlige fedtstoffer.

Tips og Overvejelser

Gå let på vinaigrette, når du har en salat. Måle ud 2 spsk så du kan holde din salat som sundt som muligt. Du vil måske blive overrasket over at opdage, at 2 spsk er virkelig alt, hvad det tager for at låne din salat en eksplosion af smag. Et andet alternativ er, at lave dine egne vinaigrette. Kombinere olivenolie, hvid eddike, alle frugter, hindbær marmelade og dine foretrukne urter og krydderier i en krukke med tætsluttende låg. Ryste glasset til at optage ingredienser og støvregn en spiseskefuld eller så over din salat. Opbevar ubrugte dressing i køleskab.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Comstock/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære