Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Sukker, der Er i Pizza?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret: November 19, 2018

Pizza kan krydrede smag, men der er sukker, der lurer i de fleste skiver. Mange opskrifter på pizza dejen omfatter sukker, der reagerer med gær til at hjælpe dejen hæve. Saucen bidrager også sukker til din skive. Se dine sukkerindtaget er en måde at beskytte sundheden for dit hjerte og reducere din risiko for at få vægt.

Sukker i Pizza

Et udsnit af den gennemsnitlige frosne ost pizza indeholder ca 5 gram sukker. Et gennemsnitligt stykke pizza med kød, såsom pepperoni eller pølse, har tættere til 6 gram. En synder er pizza sauce, som kan have op til 1,1 gram tilsat sukker pr 1/4-cup, der tjener. Skorpen også indeholder tilsat sukker.

Sukker Funktioner og Farer

Sukker brændstof din krop og giver dig energi, men du har kun brug for et lille beløb. De fleste kostvaner omfatter langt mere sukker, end det er nødvendigt, og der kan føre til helbredsproblemer. Når du spiser en masse sukker, kan du få en usund mængde af vægt, hvilket igen kan øge din risiko for højt blodtryk, forhøjet kolesterol og hjerte-karsygdomme.

For meget sukker øger også din triglycerider, hvilket betyder, at det er sværere for kroppen at slippe af med overskydende fedt i blodårerne. Forhøjede triglycerider sætter dig på en større risiko for hjertesygdomme. Sukker bidrager til huller i tænderne, også. I henhold til MayoClinic.com kvinder bør ikke have mere end 6 tsk, eller 24 gram sukker per dag. Mænd bør begrænse sig til 9 tsk, eller 36 gram, hver dag.

Ekstra Sukker Kilder

Hvis du kan lide ananas og skinke på din pizza, forvente, at din skive indeholder mellem 7 og 7,5 yderligere gram sukker. En 1-ounce servering af Canadiske bacon tilføjer omkring 1 gram sukker. Saucen på en grill kylling pizza tilføjer omkring 5,5 gram tilsat sukker per spiseskefuld. Tilføj 1/4 kop af syltede jalapenos til din pizza, og du vil få omkring 0,75 gram ekstra sukker.

Tips

For at holde dit indtag af sukker lavere, for en tynd skorpe pizza. Fordi du får mindre skorpe, du vil også få meget mindre sukker. Bede om, at din pizza skal foretages med halvdelen af saucen som en anden måde at skære ned på sit indhold af sukker. Endnu bedre, lav din egen pizza. Kog hele tomater, indtil de er bløde. Fjerne huden og purere dem med krydderurter som oregano eller basilikum til at lave en sauce. Vælg den rigtige pynt, alt for: fedtfattig ost, magert kød og friske grøntsager, er alle naturligt lavt sukker, hvilket gør dem blandt dine sundeste valg.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære