Sund Kost >> Kost

Hvor Meget Sukker Er i Gennemsnit Tomat?

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret November 21, 2018

Amerikanerne får alt for meget sukker i deres kost. Men det er ikke sukker i tomaterne, som du har brug for at bekymre sig om-det er tilsat sukker fra forarbejdede fødevarer og drikkevarer som sodavand og slik, som er usundt. Mens tomater er en kilde til sukker, det beløb, der er minimal, og det kommer med et væld af sunde næringsstoffer, herunder fiber, vitamin C, beta-caroten, lycopen og kalium.

Sukker i Tomater

Tomater kan smage sødt, men de er ikke et højt sukkerindhold fødevarer. En kop skiver tomater har 30 kalorier, 7 gram kulhydrat, 4 gram sukker og 2 g fiber. Mængden af sukker i 1 kop skiver tomater svarer til cirka 1 teskefuld sukker. Til sammenligning, en kop snittede gulerødder har 6 gram sukker og en kop hakket broccoli har 2 gram sukker, mens en 12-ounce dåse cola har 37 gram sukker.

Naturlige Sukker vs. Tilsat Sukker

Den primære forskel mellem naturlige sukker og tilsat sukker er næringsværdi. Mens tomat, selv om det er naturligt sukker, også indeholder næringsstoffer, som fremmer godt helbred, tilsat sukker, giver ingen ekstra næringsstoffer, kun kalorier. De fleste Amerikanere spiser mere end 200 kalorier om dagen fra tilsat sukker i fødevarer som sodavand, saft, kager, slik og andre søde sager.

Fordi tomaten indeholder også fibre, sukker i tomat er fordøjet langsomt, hvilket giver en flot stabil kilde til energi. Mens sukker i en candy bar bliver fordøjet hurtigt, forårsager en dramatisk stigning i blodsukker.

Tomater Er en Lav-Cal Frugt

Som en fødevare, der genererer fra en blomst og frø, tomater, er teknisk set betragtes som en frugt. Men ernæringsmæssigt, fordi det er lav i kalorier og kulhydrater, og derfor mere ligner en grøntsager, tomater er oftere nævnt som en grøntsager. Så, mens omkring halvdelen af de kalorier i en tomat kommer fra sukker, er det stadig en sund, fedtfattig, lav carb fødevarer.

Sukker i Tomat Produkter

Mens den gennemsnitlige tomat lavt sukkerindhold, hvis du er bekymret for at få for meget sukker i din kost du ønsker måske at begynde at læse etiketten på nogle af dine favorit tomat produkter. Tomat sauce, ketchup, tomatpuré og tomat juice kan indeholde tilsat sukker i form af high-fructose corn syrup, saccharose, fructose, der er fordampet sukkerrør juice eller druesukker. Læs ingredienserne lister tæt sammen for at hjælpe med at identificere fødevarer med tilsat sukker og begrænse, hvor ofte du spiser dem. De Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne anbefaler, at mindre end 10 procent af dine kalorier kommer fra fødevarer med tilsat sukker, der omfatter disse typer af tomat produkter.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære