Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget salt, der er i en Enkelt Servering af Kartoffel Chips?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 21, 2018

Du har brug for nogle natrium i din kost; efter alt, er det afgørende for en afbalancering af væske i din krop. Men hvis du jævnligt får for meget natrium, kan du vind op med en masse sundhedsmæssige problemer. Hvis kartoffel chips ofte ledsage din frokost, sandwich, du vil være at få måde mere natrium end du måske er klar over. Nogle typer af kartoffel-chips er næsten 10 procent af dit daglige natrium tildeling i en enkelt servering, hvilket gør dem til et faretruende usunde del af din kost.

Natrium Indhold

Unflavored kartoffel chips har en tendens til at have mindre natrium end de andre sorter. Almindelig kartoffel chips indeholder mellem 170 og 185 mg natrium per ounce. Creme fraiche og løg sorter, der er spækket med endnu mere natrium, hvilket giver 180 205 mg natrium. Grill-krydret kartoffel chips skjule meget mere natrium i en enkelt servering med næsten 215 mg natrium fra 1 ounce af grill chips.

Daglig Natrium-Godtgørelse

Du kan bruge op til 2.300 mg natrium i din daglige kost, så længe du er generelt sund, Dietary Guidelines for Americans 2010 stater. Men hvis dit blodtryk er allerede på den høje ende, eller hvis nogen i din familie er blevet diagnosticeret med hjerte-kar-sygdom, begrænse natrium til 1.500 mg dagligt for at beskytte dit hjerte. For eksempel, en 1-ounce pose almindelig kartoffel chips fra automat indeholder 7 til 12 procent af din samlede daglige natrium-godtgørelse, afhængigt af hvilken anbefaling er det rigtige for dig.

Sundhedsmæssige Komplikationer

Grunden til, chips og andre natrium-rige fødevarer er så problematisk, er, at den ekstra natrium gør din krop bevarer væske, i henhold til de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne. Selvfølgelig vil du føle dig oppustet og dit tøj vil være lidt lun, men de er de mindste af dine bekymringer. Når din væske balance er off-kilter, dit hjerte arbejder meget hårdt for at få blodet ud til alle dine ekstremiteter. Dette er ikke blot bære dit hjerte slår, er det også årsag til, at dit blodtryk til sky rocket. Over tid, vil din risiko for at lide af hjertesygdom øger i høj grad.

Bedre Muligheder

Hvis du er nødt til at snack på kartoffel chips én gang i et stykke tid, vælger reduceret fedtindhold, lav-natrium former. En ounce af denne slags kartoffel chips har mellem 120 og 140 mg natrium. Selv om din bedste chance er at vælge kartoffel-chips, der er bagt og usaltet, nogle sorter, der tilbyder mindre end 5 mg natrium pr 1-ounce enkelt servering. Hvis du stadig trang til salt, sæson dem almindeligt aromafri chips med chili pulver, gurkemeje eller hvidløg pulver. Du vil få smag brast du tørster uden alle de ekstra natrium.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære