Sund Kost >> Ernæring

Om, Hvor Meget Natrium Bør Indtages på en Daglig Basis for en Sund Kost?

Skrevet af Natalie Stein; Opdateret December 27, 2018

Natrium er et vigtigt næringsstof, men for meget kan forårsage sundhedsproblemer. Mængden af natrium, som du har brug for hver dag, afhænger af din alder og sundhedsstatus. En afbalanceret kost skal levere alle af natrium du har brug for, uden at gå over din daglige anbefalede grænser. De fleste Amerikanere har ingen problemer med at få natrium, de har brug for.

Daglig Natrium Krav

Natrium er en elektrolyt, der hjælper kroppen med at regulere blodtrykket, opretholde væskebalancen og absorbere næringsstoffer som aminosyrer, sukker og vand, fra tyndtarmen.Tilstrækkelig indtagelse for natrium er 1.500 mg per dag for børn, unge og voksne op til 50 år gamle, ifølge Linus Pauling Institute Mikronæringsstoffer Information Center. Ældre voksne har brug for mindre. Tilstrækkelig indtagelse er det beløb, som du har brug for til at erstatte natrium tab, som fra sved og urin.

Daglig Grænse for Raske, Voksne

Raske voksne bør begrænse natrium indtag ikke mere end 2.300 mg per dag, eller det beløb, 1 tsk salt. For meget natrium får din krop til at holde vand, så dit blod volumen er højere, i henhold til MayoClinic.com. Dette medfører højt blodtryk eller hypertension. Højt blodtryk er en risikofaktor for kongestiv hjerteinsufficiens og slagtilfælde. Den høje volumen af blod bevæger sig gennem blodårerne i dine nyrer kan føre til nyre-sygdom.

Lav-Natrium Diæt Anbefalinger

En lav-natrium diæt har en daglig grænse på 1.500 mg per dag, ifølge Department of Health og Human Services. Din læge kan anbefale at følge en lav-natrium diæt, hvis du har forhøjet blodtryk, diabetes eller nyresygdom. Du muligvis har brug for en lav-natrium diæt, hvis du er over 51 år, eller hvis du er African American. En lav-natrium diæt er passende for halvdelen af den samlede befolkning i USA, herunder de fleste voksne, ifølge Department of Health og Human Services.

Overvejelser

Den gennemsnitlige Amerikaner får 3,400 mg natrium per dag, i henhold til MayoClinic.com. Højt natrium fødevarer omfatter oste, syltede agurker, oliven, forarbejdet kød, dåse supper, brød og fastfood. Uforarbejdede fødevarer er normalt lavere i natrium. Du kan begrænse dine natrium indtag, ved at vælge lav-natrium emballeret muligheder og undgå salt og salt krydderier. En sund kost som helhed er vigtigt for at kontrollere dit blodtryk.

Om Forfatteren

Natalie Stein, som har specialiseret sig i vægttab og sportsernæring. Hun er baseret i Los Angeles og er en assisterende professor med Programmet for folkesundhed ved Michigan State University. Stein har en master of science grad i ernæring og har en master of public health grad fra Michigan State University.

ADVERT

Mest populære