Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Natrium Er i en Reel Gulerod?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 27, 2018

Natrium ofte får en dårlig rap, men du rent faktisk har brug for lidt i din kost. Friske råvarer, herunder gulerødder, naturligvis indeholder en lille mængde af natrium. Selvom gulerødder er en lav-natrium mad, hvis du parre dem med en natrium-rige dukkert du vil i væsentlig grad øge mængden af natrium, du spiser.

Hvorfor Du Har Brug For Natrium

Natrium er en elektrolyt mineral. Du har brug for det for at holde en stabil balance af væsken i og omkring cellerne. Denne proces holder elektricitet, der flyder, som gør dit hjerte slå og tillader muskler til at slappe af og kontrakt. Natrium har også en rolle i protein, sukker og vand absorption. Selv om du har brug for natrium til disse grundlæggende biologiske funktioner, bliver også meget volder problemer. Gå over din daglige tildeling får din krop til at holde på væske, hvilket øger din risiko for højt blodtryk, åreforkalkning og hjertesygdomme.

Beløb i Gulerødder

Den nøjagtige mængde af natrium, som du vil få fra en gulerod afhænger af dens størrelse. For eksempel, en lille 5 1/2-inch rå gulerod vejer ca 1 3/4 ounces har næsten 35 mg natrium. Hvis du chomp på en større 7 - til 8 1/2 " gulerod vejer 2 1/2 ounce, vil du få 50 mg natrium. Rå gulerod pinde, der er 3 inches lang og veje op til en fjerdedel af en ounce have en minimal 5 mg natrium i hver stok. Revet gulerødder – gerne den type, du ville finde stablet på en salat – har mindre end 45 mg natrium per en halv kop.

Hvor Meget Du Har Brug For

Du kan have op til 1.500 mg natrium per dag, rapporter Linus Pauling Institute. Spise en stor gulerod hver dag udgør mindre end 5 procent af dine dagpenge. Vær forsigtig, hvis du drys salt på henkogte eller friske gulerødder. Der er omkring 1.200 mg natrium i en halv teskefuld salt.

Sund Dypning

Almindelig gulerødder kan være lidt kedeligt, på deres egne. Hvis du dip gulerodsstave i almindelig italiensk dressing, du vil vind op at få måde mere natrium end du havde tænkt dig fra din sund snack. To spiseskefulde af regelmæssig italiensk dressing har næsten 490 mg natrium. Den samme mængde af blue cheese dressing indeholder omkring 335 mg. Dip frisk gulerod pinde i hummus i stedet for dressing. To spsk hummus har mindre end 110 mg natrium. Et andet alternativ er jordnøddesmør. Regelmæssig glat jordnøddesmør tilbyder 160 mg natrium i en 2-spsk servering.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære