Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Natrium Er i et Stykke af Catfish?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret December 27, 2018

Natrium er primært forbundet med bordsalt, men mange fødevarer som mejeriprodukter, kød, grøntsager, fisk og skaldyr, såsom havkat naturligt indeholder natrium. Kroppen har brug for natrium til at regulere blodtrykket og til at hjælpe med at opretholde den elektrokemiske balance, der giver neuroner til at sende impulser og muskler til kontrakt. Men, for meget natrium kan være lige så farligt for dig som for lidt. Mængden af natrium, du får fra et stykke af maller kan variere afhængigt af hvordan fisken tilberedes og krydret.

Natrium Indhold

Det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s Nutrient Database rapporter om, at en 3-ounce servering af kogte vilde havkat giver 42 mg natrium. Dette beløb opfylder 1,8 procent af Food and Nutrition Board ' s anbefalede daglige tilførsel af natrium for voksne på mellem 19 og 50 år gamle, og 2,8% af ADT for voksne over 50 år. Derimod opdrættet malle indeholder mere natrium pr 3-ounce servering på 101 mg. Malle, der har været paneret og stegt, der har den højeste natriumindhold med 238 mg i hver 3-ounce stykke.

Sammenligning med Andre Fødevarer

Ifølge Linus Pauling Institute, fødevarer, som vilde malle, der indeholder 42 milligram eller mindre af natrium per portion betragtes som lav-salt fødevarer. Andre lav-salt fødevarer, der har omtrent lige så meget natrium som 3 ounces vilde havkat omfatter 1 kop kogt majroe greens, 1 mellemstor gulerod og 1 kogt sød kartoffel. Opdrættet malle og paneret, stegt havkat er moderat høj-salt fødevarer. Fødevarer, der svarer til deres natrium indhold omfatter 1 kop mælk, 1 skive brød, 1 kop kogte rødbeder, 3 ounce af kogte rejer og 1 hel, kogt æg.

Overdreven Natrium

Hvis din kost indeholder en stor mængde af høj-natrium fødevarer som paneret, stegt havkat, det vil ikke være svært for dig at forbruge langt mere end en højde af 2.300 mg natrium end du har brug for på en daglig basis. Mayo Clinic rapporter om, at den gennemsnitlige Amerikanske voksne bruger mindst 3,400 mg natrium hver dag. En kost høj i natrium øger din mængde blod, som kan resultere i forhøjet blodtryk. Over tid, højt blodtryk væsentlig grad kan øge din risiko for slagtilfælde, nyresygdom, hjertesygdom og hjertesvigt. For meget natrium i din kost kan også gøre dig mere tilbøjelige til at udvikle mavekræft, nyresten og osteoporose.

At Sænke Natrium Indtag

Et godt første skridt, hvis du forsøger at reducere mængden af natrium i din kost er for at undgå forarbejdede, færdigpakkede og konserves i favør af friske råvarer, kød, fisk og skaldyr. Vælg frisk havkat, som ikke er blevet behandlet med en seasoning mix eller delvist forberedt og frosset. Når madlavning havkat, brug natrium-fri aromaer som urter, salt-gratis krydderier og citronsaft i stedet for salt-eller høj-natrium pakket krydderier blander sig, og undgå at bruge salt på bordet.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære