Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Natrium Per Portion Er Dårligt?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 12 December 2018

Hvis du er som flertallet af Amerikanerne, er du sandsynligvis at forbruge for meget natrium. Centers for Disease Control og Forebyggelse siger, at omkring ni ud af 10 børn og voksne i Usa har en mere natrium hver dag, end det er anbefalet som sund ved Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board. Den bedste måde at holde dine natrium indtag under kontrol, er at spise mere frisk frugt, fuldkorn og uforarbejdet kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr, og nøje overvåge per-servering natrium indhold af alle forarbejdede fødevarer.

Servering Retningslinjer

I henhold til den Nationale Labeling and Education Act ' s retningslinjer for mærkning af natrium indhold i produkter, fødevarer, der indeholder 140 mg natrium eller mindre i hver servering betragtes som lav-natrium fødevarer. En fødevare, der har en natrium koncentration på 5 mg eller mindre per portion, kan være mærket med et natrium-fri mad. Colorado State University Extension siger, at fødevarer, der indeholder 350 mg natrium eller mere i hver servering indeholder for meget natrium og bør så vidt muligt undgås. Når det kommer til at frosne ting som frosne middage, 600 mg natrium eller mere per entre anses for at være for meget.

Tips om at Sænke Indtagelsen

For at holde din pr-servering natrium forbrug inden for sunde grænser, skal du vælge den mindst forarbejdede form af mad. For eksempel, en hel rå apple kun indeholder 2 mg natrium, mens en frossen købmand apple pie har 208 milligram per portion og en æbletærte fra en fastfood-restaurant har 400 mg per servering. En servering af frisk kogt kylling har 69 mg natrium, men en portion dåse kylling noodle soup har over 1.000 mg. Undgå høj-natrium krydderier blander sig, når du er madlavning, og ikke tilføje salt til din mad på bordet. Vil du tilføje så meget som 500 mg natrium til et måltid, ved hjælp af kun 1/4 teskefuld bordsalt.

Anbefalet Dagligt Indtag

Sunde voksne mænd og kvinder har brug kun omkring 1.500 mg natrium hver dag for at sikre, at nervesystemet kan overføre elektriske impulser korrekt, og at musklerne kan kontrakten. Derudover tilstrækkelig natrium er nødvendigt for at hjælpe med at regulere blodtrykket. Men, voksne bør ikke indtage mere end 2.300 mg natrium på en daglig basis. Hvis du er ældre, en Afrikansk-Amerikansk eller har en nyresygdom, diabetes eller forhøjet blodtryk, og din læge kan råde dig til at følge en lav-natrium diæt, der begrænser strengt din daglige natrium til mindre end 1.500 mg.

Advarsler

Indtagelse af for meget natrium regelmæssigt kan øge din risiko for højt blodtryk, nyresygdom, slagtilfælde, hjertesvigt, og hjertesygdomme. Kvinder med et højt natrium indtag kan være mere tilbøjelige til at udvikle osteoporose, da natrium kan forstyrre kroppens evne til at bruge kalcium til at opbygge stærke knogler. Balance er nøglen. For lidt natrium er lige så problematisk, da for meget, så undgå alt for at skære natrium. En rapport American Journal of Hypertension udgivet i September 2014 advarer om, at både lave og høje natrium indtag øger din risiko for at dø af alle kroniske medicinske sygdomme.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære