Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Natrium om Dagen for at Tabe sig?

Skrevet af Nina K. ; Opdateret 14 December 2018

Natrium har ingen kalorier, og ikke direkte påvirker kroppens fedt. Men mange pakket og hurtig fødevarer er høj i natrium samt kalorier og kan bidrage til vægtøgning, mens mange-men ikke alle-lav-natrium elementer, der er mindre fedende. Raske voksne bør begrænse natrium indtag til 2.300 mg per dag, men den gennemsnitlige Amerikanske forbruger 3,300 daglige mg. De fleste af, at natrium kommer fra forarbejdede og restaurant-tilberedte næringsmidler, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Natrium og Vægt

Natrium ikke forårsage permanent vægtøgning, men at spise for meget, kan forårsage væskeophobning. En ekstra 400 mg natrium i din krop resultater i en 2-punds vægt stigning. Din krop arbejder på at opretholde et natrium/vand balance, der ligner havvand, så en tilstrømning af natrium får dig til at bevare vand til at udligne det overskydende beløb. Denne vægt er forbigående, og drikkevand vil skylle ud både natrium og ekstra væske, ifølge Dr. Jack D. Osman Towson University.

Høj Natrium Risici

Vægtøgning side, en høj-natrium kost udgør en alvorlig sundhedsrisiko for nogle personer. Natrium er knyttet til blodtryk og volumen, og for meget natrium kan forårsage højt blodtryk eller hypertension. Derfor, omkring 60 procent af befolkningen får ikke mere end 1.500 mg natrium om dagen for at forebygge hjerte-kar-sygdom. Dette omfatter diabetikere, patienter med nyresygdom, Afrikanske Amerikanere og alle voksne over alder af 51.

Reducere Natrium

For at reducere natrium i din kost, lave mad derhjemme, i stedet for at spise ud og find ud af alle fødevarer. Natrium kommer i mange former, herunder mononatriumglutamat, eller MSG, dinatriumfosfat, natron, bagepulver og natrium, chlorid, som er bordsalt. I supermarkedet, skal du vælge elementer, der er mærket med lav-natrium, der indeholder 140 mg natrium eller mindre, samt lys-natrium produkter, der indeholder mere end halvdelen af natrium i den normale versioner. De fleste friske frugter har ingen natrium; heller ikke usaltet pasta og ris.

Vægttab

At tabe vægt er generelt et spørgsmål om at spise færre kalorier, end du forbrænder. Et pund af fedt er den ru svarer på 3.500 kalorier, så at skabe en 500-kalorie underskud hver dag bør gøre dig tabe omkring et halvt kilo om ugen. Gennemsnitlig voksen kvinde, der er moderat aktive, bruger 1,800 til 2.200 kalorier per dag, mens den gennemsnitlige moderat aktive voksne mandlige brænder 2,200 til 2800 kalorier om dagen, ifølge den Amerikanske Academy of Family Physicians hjemmeside. Højere, tungere mennesker typisk bruger flere kalorier, men dem med en høj body-fedtprocent bruge færre kalorier.

Om Forfatteren

Nina K. er en Los Angeles-baserede journalist, som er blevet offentliggjort af USAToday.com, Fitday.com Sund levevis Magasin, Økologisk Myndighed og mange andre print og web-publikationer. Hun har en filosofi-grad fra University of Colorado og en journalistik certifikat fra UCLA.

ADVERT

Mest populære