Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Natrium Er i et Gram Salt?

Salt findes i mange fødevarer, og det er rystet over mange flere ved måltiderne. Salt indeholder natrium, der er afgørende for overlevelse, men du har kun brug for et lille beløb til at støtte livet. I virkeligheden, de fleste mennesker indtager alt for meget salt, og at vide, hvor meget du egentlig får fra din salt shaker, kan motivere dig til at skære ned.

Natrium i Salt

Et gram salt, som er svarende til 1/8 af en kop, eller omkring 2 spiseskefulde, indeholder 14,147 mg natrium. Det er svarende til mere end 6 dage værd af den maksimale højde af 2.300 mg natrium bør du begrænse dig selv til hver dag.

Farer af Natrium

Du er nødt til at spise nogle salt for at holde din sunde celler og til at opretholde en normal væskebalance i kroppen. Natrium i salt også holder dine nerver og hjerne arbejder normalt, og hjælper dig med at absorbere chlorid. Når du spiser for meget salt, vil din mængde blod øges. En øget blod volumen kræver dine pulsårer og hjertet til at arbejde hårdere for at pumpe blodet, der er kendt som højt blodtryk. Kronisk højt blodtryk øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme, men det vil også forøge dine chancer for at få et slagtilfælde eller udvikle nyresygdom. Regelmæssigt at spise for meget salt kan øge din risiko for gastrisk cancer og osteoporose, også, ifølge Linus Pauling Institute.

Yderligere Næringsstoffer

Salt leverer ikke meget i vejen for vitaminer og mineraler, selv om det ikke har spor af jern. Den mest bemærkelsesværdige af næringsstoffer, der er tilsat salt jod. Den primære rolle af jod er at regulere din skjoldbruskkirtel funktion, men det spiller også en rolle i, hvordan din hjerne fungerer. Ifølge Linus Pauling Institute, jodmangel er udbredt i hele verden, og er den førende årsag til forebyggelige skader på hjernen. Den daglige anbefaling af jod er 150 mikrogram og iodized salt indeholder ca 462 mikrogram per teske.

Spise Salt

Det er bedre for dit helbred at begrænse dit indtag af salt og natrium. At sætte ned salt shaker er kun én måde at gøre det på. I virkeligheden, flere af dine natrium indtag sandsynligvis kommer fra emballeret, behandles og restaurant fødevarer. Gør dine egne måltider i hjemmet og bruge så mange friske råvarer som muligt, er effektive måder at reducere dit saltindtag. Mens 2,300-mg anbefalinger gælder for raske voksne, holde dit indtag til 1.500 mg eller mindre kunne tilbyde ekstra beskyttende fordele til dit hjerte, i henhold til Linus Pauling Institute. Hvis du allerede har fået stillet diagnosen hjertesygdom eller allerede har nået din halvtredsindstyvende fødselsdag, bør du ikke have mere end 1.500 mg i døgnet.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Salt Shaker på Bordet - Portræt billede af kellykramer fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære