Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Natrium Er i en Margarita?

En margarita er en Mexicansk cocktail lavet ved at blande tequila med citron, lime eller anden frugt smag og kan serveres rystet med is, lige op uden is eller frosne. Før hælde den færdige cocktail i et glas, rim gnides med en lime kile og dyppet i salt. Det fremhæver smagen, men det er også drev op natrium indhold af en cocktail, der ikke ville normalt have meget af nogen.

Natrium i en Margarita

Mængden af natrium i en margarita kan variere meget. En ting, der påvirker, hvor meget natrium cocktail indeholder, er størrelsen af glasset. Hvis omkredsen af glas er stort, vil det have mere natrium rundt i kanten end en mindre glas. Mængden af saft gnides rundt i kanten har også indflydelse på, hvor meget natrium drikken indeholder. En liberal gnidning af juice vil tiltrække mere salt end en hurtig gnide rundt i kanten. Ifølge Jose Cuervo hjemmeside, en margarita opskrift kræver, 1 tsk salt, der indeholder 2,325 mg natrium. Der er mere end en højde af 2.300 mg natrium bør du begrænse dig selv til hver dag, i henhold til MayoClinic.com.

Natrium-og hjertesygdomme

At overvåge din indtagelse af natrium er et smart træk, der beskytter din generelle sundhed og velvære. Indtagelse af for meget natrium på en regelmæssig basis, kan medføre, at dit blodtryk til at stige, som ofte omtales som forhøjet blodtryk. Højt blodtryk opstår, fordi natrium får din krop til at holde vand, og der får hjertet til at arbejde hårdere, end det er meningen at. Som dit hjerte arbejder hårdere, og det sætter yderligere pres på dine arterier. Over tid, dette kan øge din risiko for hjertesygdomme, hjerteanfald og hjertesvigt.

Natrium-og Andre helbredsproblemer

Begrænse dit indtag af natrium til 2.300 mg eller mindre om dagen beskytter også dine nyrer. Nyrerne er ansvarlige for at fjerne overskydende natrium ud af din krop, og hvis du lejlighedsvis spiser for meget natrium, er det normalt udskilles i urinen. Hvis du spiser for meget natrium på en regelmæssig basis, det får nyrerne til at arbejde hårdere for at slippe af natrium din krop ikke har brug for. Som tiden går, vil dine nyrer kan ikke være i stand til at holde op med dine natrium indtag, og der kan føre til nyre-sygdom. For meget natrium kan også øge din risiko for at få et slagtilfælde, samt udvikling af osteoporose eller mavekræft.

Tips og Overvejelser

Hvis du er på udkig efter en måde at begrænse dine natrium indtag, forlade salt fra kanten af din margarita. Smagen vil være en smule anderledes, men du vil ikke forbruge alle, at natrium. Hvis du er indstillet på at have salt på glas, eksperimentere ved at skære ned på saltet med en anden krydderier såsom chili pulver. Det vil begrænse dine natrium indtag, samt tilbyde nye smagsvarianter. Udskift salt udelukkende ved hjælp stødt kanel eller ingefær i stedet. Hvis du ender med at have en margarita med salt, begrænse dine natrium indtag for resten af dagen for at forhindre dig selv fra at indtage for meget. Nyd margaritas i moderate mængder. Moderat brug af alkohol kan have visse sundhedsmæssige fordele, i henhold til MayoClinic.com, men drikker for meget, kan det have den modsatte effekt og beskadige din generelle sundhed.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder
ADVERT

Mest populære