Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Natrium Er i Kogt Blomkål?

Den bitre smag og aroma af blomkål bliver nogle folk væk, men det er værd at prøve forskellige tilberedningsmetoder, som kan mildne smagen, fordi de stoffer, der er ansvarlige for dens smag levere sundhedsmæssige fordele. Som andre grøntsager, blomkål er naturligt lavt natriumindhold, men det kan hurtigt ændre sig, hvis du tilsæt salt under tilberedningen.

Natrium i Blomkål

Blomkål, der er stegt, dampet eller lynstegt bevarer sin naturlige natrium. Hvis du bruger en af disse metoder, og ikke tilføje salt, 1 kop kogt blomkål, der har de samme 32 mg natrium findes i 1 kop rå blomkål. Når det er kogt, nogle af de naturlige natrium udvaskes i vandet. Uden tilsat salt, 1 kop kogt blomkål har 19 mg natrium. Den samme del af blomkål, der er kogt i saltet vand indeholder 300 mg natrium. Der repræsenterer 20 procent af den anbefalede daglige indtagelse.

Natrium Grundlæggende

Som et vigtigt næringsstof, natrium hjælper med at holde nerver og muskler, der arbejder. Det regulerer også den mængde af vand og blod. Når du spiser for meget natrium, mere vand forbliver i kroppen, og blodtrykket stiger. Højt blodtryk øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde og nyresygdomme. Det er muligt, du spiser mere natrium end du er klar, fordi 99 procent af alle voksne indtager mere end de anbefalede indtag, ifølge en rapport offentliggjort i September 2012-udgaven af "American Journal of Clinical Nutrition." Ifølge American Heart Association, bør du begrænse dine natrium indtag til 1.500 mg per dag, lidt mere end det beløb, der i en halv teskefuld salt.

Tilføjet Natrium

Nogle ingredienser uventet vil øge mængden af natrium i din kogt blomkål. For eksempel, panering vil tilføje 1,055 mg natrium per halv kop. Parmesan ost er ofte drysses på blomkål og 1 spiseskefuld har 76 mg natrium. En ost sauce lavet med Gruyere ost, sennep og Worcestershire sauce kunne øge natrium i en portion af så meget som 209 mg. Hvis du kog blomkål i kylling bouillon, købe en lav-salt brand, fordi 1 kop bouillon kan have så meget som 860 mg natrium.

Andre Næringsstoffer

En kop kogt blomkål er fedt, har bare 29 kalorier og forsyninger 2.9 gram kostfibre. Den samme del har 61 procent af dit daglige tilførsel af C-vitamin og 14 procent af K-vitamin, folat og vitamin B-6. Som medlem af korsblomstrede grøntsager familie, blomkål er en rig kilde af svovlholdige forbindelser, som er de stoffer, der er ansvarlige for dets bitre smag. Forskning tyder på, at de kan hjælpe med at forhindre visse typer af kræft.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære