Sund Kost >> Ernæring

Hvad Vil For Meget Natrium, Chlorid Og Kalium Gøre?

Skrevet af Jan Annigan; Opdateret 14 December 2018

Natrium, chlorid og kalium funktion i din krop, som elektrolytter, små partikler, der bærer en elektrisk ladning. Disse tre mineraler arbejde for at opretholde den rette balance af vand i dit blod og celler, til at kontrollere passagen af molekyler ind og ud af dine celler og til at overføre elektricitet, der driver muskel sammentrækning og nerve transmission. Alt for meget i din krop, men kan føre til toksicitet og ubehagelige eller endog farlige bivirkninger.

Natriumchlorid Baggrund

Natrium og klorid ofte fungere sammen i din krop. Positivt ladede natrium og negativt ladede chlorid er de fremherskende elektrolytter i den væske, der omgiver dine celler. Sammen med kalium, skaber de en membran potentiale, eller elektrokemiske gradient, mellem celler; den resulterende elektriske ladninger bære nerveimpulser, kontrakt muskelceller og hjælpe med at regulere dit hjerteslag. Natrium spiller en rolle i at opretholde blodtryk og blod volumen, og det hjælper også dine celler til at absorbere næringsstoffer som glukose og vand. Chlorid, i tillæg til sin forening med natrium, er en integreret del af saltsyre i din mavesyre, som hjælper med at fordøje din mad.

Natriumchlorid Toksicitet

Den initiale effekt af indtagelse af høje niveauer af natrium, chlorid, eller bordsalt, er væskeophobning, som dine celler fælde vandet for at forsøge at genoprette en optimal balance af elektrolytter. Du kan også opleve fordøjelses forstyrret, men, forudsat at du drikker masser af vand, sunde nyrer kan fjerne overskydende salt du indtager. Toksiske effekter af for meget natrium og chlorid i dit system kan være resultatet af en udskiller for meget vand, som fra overforbrug af diuretika, der forlader en netto effekt af for meget salt i din krop. Symptomer på forgiftning kan omfatte svimmelhed, ændringer i blodtrykket, unormale hjerteslag, kramper, koma og i sidste ende død.

Kalium Baggrund

Kalium er et positivt ladet elektrolyt, der er fundet i høje koncentrationer inde i dine celler. Det virker med natriumchlorid til at skabe og fastholde membran potentiale af afgørende betydning for nerve-og muskelfunktion. Hertil kommer, kalium tjener som en cofaktor for enzymer, der er involveret i metabolisering af kulhydrater og udvinde energi til dine celler til at bruge. At opretholde en optimal balance af natrium og kalium i din krop, holder disse processer, der kører problemfrit; men mange Amerikanere spiser for lidt kalium – findes i frisk frugt og grønt i deres daglige kost.

Kalium Toksicitet

Toksiske effekter af for meget kalium kan opstå fra at tage alt for mange kosttilskud eller som et resultat af medicin eller lægemiddelinteraktioner at få dig til at bevare dette mineral, men ikke på grund af at spise for mange kalium rige fødevarer. Svarer til indtagelse af for meget natrium, chlorid, at tage for mange kaliumtilskud kan forårsage mave-tarm-problemer, herunder kvalme, opkastning og diarré. Hertil kommer, milde tilfælde af kalium toksicitet kan give anledning til symptomer af muskelsvækkelse, prikken og midlertidig lammelse, mens alvorlig toksicitet fører til en unormal hjerterytme, der kan resultere i hjertestop.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære