Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Natrium Er Tilladt i Én Dag på en natriumfattig Kost?

Skrevet af Courtney Winston; Opdateret December 20, 2018

Hvis du forsøger at reducere dit saltindtag og følge en natriumfattig kost, vil du sandsynligvis nødt til at begrænse din daglige natrium indtag ikke mere end 1.500 mg. Selvom det kan synes svært, hvis du begynder at læse ernæring etiketter, forberede dine egne fødevarer, og minimere dit indtag af forarbejdede fødevarer, du bør være i stand til at opfylde dette mål uden problemer.

Natrium Beløb

Overskydende natrium fører til forhøjet blodtryk. Hvis din læge har bedt dig om at følge en natriumfattig kost, så bør du starte med at sænke dit indtag ikke mere end 1.500 mg natrium per dag. Dette niveau er fastsat ved lang række sundhedsorganisationer og anbefales til enhver person med kroniske sygdomme såsom diabetes, hjerte-kar-sygdom eller kronisk nyresygdom. Nogle personer, som er ekstremt salt følsomme muligvis er nødt til at begrænse deres indtag til mindre end 1.000 milligram, så vær sikker på at spørge din udbyder præcis hvor meget er anbefalet til din specifik betingelse.

Læser Ernæring Etiketter

Hvis du har brug for til at begrænse dine natrium indtag, er den bedste måde at gøre det på er ved at læse ernæring etiketter af alle fødevarer og drikkevarer, du indtager. Når du læser en næringsdeklarationen, natrium beløb, der er opført omkring halvvejs ned etiketten, mellem kolesterol og total kulhydrater. Det beløb, der er angivet per portion, så skal du sørge for at overvåge, hvor mange portioner du spiser i et møde.

At Tilberede Dine Egne Måltider

Når som helst du forberede dine egne måltider, du har mulighed for at kontrollere mængden af natrium-rige ingredienser, du bruger. Som sådan, er det en fordel at forberede dine egne måltider, når du er på en natriumfattig kost, så du bedre kan begrænse mængden af salt og andre high-natrium ingredienser, du spiser. Når du forbereder dit eget fødevarer, begrænse mængden af tabel salt, krydret salte, såsom hvidløg, salt og løg salt, saucer og konserves. I stedet får kreativ og prøve smager din mad med krydderier og urter såsom kanel, basilikum, persille og koriander.

Undgå Forarbejdede Fødevarer

Salt er normalt tilsættes under forarbejdning af fødevarer, fordi det hæmmer bakterievækst og forlænger holdbarheden af fødevarer. Som sådan, de fleste hylde-stabil, forarbejdede fødevarer er ekstremt høj i natrium. Hvis du forsøger at begrænse din indtagelse af natrium, undgå disse elementer og vælge i stedet for ikke-forarbejdede, naturlige fødevarer. Check altid fødevareetiketter, hvis du er i tvivl om muligt natrium indhold.

Om Forfatteren

Dr. Courtney Winston er en registreret/autoriseret diætist, certificeret diabetes pædagog og den offentlige sundhed pædagog. Hun har en Master of Public Health fra University of North Carolina i Chapel Hill og hendes ph.d. - grad fra University of Texas Health Science Center. Dr. Winston blev anerkendt i 2012 med Academy of Nutrition and Dietetics ny Leder i Diætetik Award for staten Californien.

ADVERT

Mest populære