Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Natrium Gøre Voksne Har Brug For Daglig?

Skrevet af Bridget Coila; Opdateret 12 December 2018

Natrium er et vigtigt mineral, som betyder, at det er nødvendigt for din krop til at fungere. Men de fleste mennesker får langt mere natrium hver dag, end de faktisk har brug for. I almindelighed, du behøver ikke at bekymre dig om at møde dit mindste indtag krav -- næsten enhver kost vil indeholde minimum natrium du har brug for-men derimod være opmærksom på den maksimale natrium indtag grænser, og uanset om du falder ind i dem.

Minimale Krav

Den Nationale Hjerte, Lunge og Blod Association oplyser, at 500 mg er en sikker daglige minimum indtag af natrium. Dette beløb vil være tilstrækkeligt til at opretholde den kropslige funktioner, der kræver natrium. I en gennemsnitlig tempereret klima, en normal voksen kan være i stand til at trives med så lidt som 115 mg natrium hver dag. Fordi de fleste fødevarer, der indeholder mindst et lille beløb af naturlige natrium, det er svært at falde til under den mindste anbefaling er selv på en meget lav-natrium diæt.

Hvad Betyder Natrium Gøre?

I kroppen, kan natrium celler udføre funktioner såsom nerve transmission og muskelkontraktion. I fordøjelseskanalen, natrium molekyler hjælpe de små tarme absorbere næringsstoffer. Natrium hjælper også med at regulere blodtryk og nyrefunktion. I kroppen, kan natrium arbejder sammen med kalium, så en mangel eller overflod for den ene af dem vil påvirke dit behov for den anden.

Anbefalede Indtag Grænser

Det er mere sandsynligt, at du nødt til at tænke over din maksimale natrium indtag, snarere end den mindste. Det AMERIKANSKE Centers for Disease Control og Forebyggelse anbefale alle at begrænse natrium indtag til under en højde af 2.300 mg per dag, og at alle bør også få mindst 4,700 mg kalium en dag at hjælpe med at skabe balance i deres niveauer af natrium og kalium i kroppen.

Men ifølge Harvard School of Public Health, op til 70 procent af Amerikanerne, der hører til en høj-risiko gruppe, der har brug for at skære natrium indtag endnu mere. Disse grupper omfatter personer over 40, Afrikansk-Amerikanere, mennesker med forhøjet blodtryk eller pre-hypertension og mennesker med diabetes. Nogen af disse kategorier bør begrænse natrium indtag til 1.500 mg per dag. Selv folk, der ikke er i disse grupper kan drage fordel af at begrænse natrium indtag til 1.500 mg i døgnet, og der er ingen negative sundhedsmæssige konsekvenser, for at gøre det.

Overvejelser

I henhold til den Nationale Hjerte, Lunge og Blod Association, den gennemsnitlige natrium indtag for voksne i Usa er over 3 400 mg per dag, hvilket er langt over det minimale niveau, der kræves og mere end det dobbelte af den anbefalede maksimale grænse for de fleste mennesker. Fordi de fleste af natrium er tilsat under fremstillingen af fødevarer og behandling, den bedste måde at undgå overskydende natrium er det at spise minimalt forarbejdede hele fødevarer og forberede sig på de fleste af dine måltider i hjemmet, så ofte som muligt.

Om Forfatteren

Bridget Coila har specialiseret sig i sundhed, ernæring, graviditet, pet og forældrerollen emner. Hendes artikler har optrådt i Ilt, Dansk Fitness og på forskellige hjemmesider. Coila har en Bachelor of Science i celle-og molekylær biologi fra University of Cincinnati, og mere end 10 års medicinske forskning oplevelse.

ADVERT

Mest populære