Sund Kost >> Kost

Hvor Meget Mættet Fedt Skal Man Have Om Dagen?

Skrevet af Molly McAdams; Opdateret 14 December 2018

Fordi mættet fedt påvirke dit blod kolesterol niveauer, og hjertet sundhed, at der er en grænse for det beløb, du skal have hver dag. At skære ned på mængden af mættet fedt i din kost, spise en afbalanceret, sund mad, der indeholder masser af plante-baserede fødevarer, der er lavt indhold af mættet fedt, og begrænse animalske produkter, der er højt indhold af mættet fedt.

Hvor Meget Skal Du Have?

Ikke mere end syv procent af din samlede daglige kalorier bør komme fra mættet fedt, i henhold til American Heart Association. Hvis du spiser cirka 2.000 kalorier om dagen, betyder det, at din mættet fedt grænse er 16 gram eller 140 kalorier fra mættet fedt. Hvis du spiser mindre eller mere end 2.000 kalorier, din mættet fedt grænse er henholdsvis højere og lavere end disse værdier.

Effekter af Mættet Fedt

Mens konventionelle visdom omkring ernæring har fremhævet risikoen for mættet fedt — nemlig deres evne til at øge den samlede kolesterol i blodet, herunder "dårlige" kolesterol, og øge antallet af hjerte-kar-sygdomme — der har været nogle af de seneste kontroverser, at mættet fedt, kan det faktisk være godt for dig. Ikke købe det. Harvard School of Public Health, forklarer, at mens nogle undersøgelser har vist, at mættet fedt er måske ikke så dårlig, disse konklusioner er baseret på dårligt designede eller på kort sigt forskning. For nu, følge kostråd og begrænse mættet fedt indtag, eller du kan sætte dig i risiko for hjertesygdomme.

Kilder til Mættet Fedt

Fede udskæringer af rødt kød, fjerkræ, med hud, cremer og hele-mælk og mejeriprodukter er de væsentligste kilder til mættet fedt og kolesterol i den Amerikanske kost. For eksempel, en 3-ounce servering af regelmæssig hakket oksekød eller en 1-ounce servering af cheddar ost indeholder 6 gram mættet fedt. En 1/2-cup servering af ice cream indeholder næsten 5 gram mættet fedt, og en medium croissant har næsten 7 gram mættet fedt. Tropiske olier, såsom palmer og kokos olier, smør og andre fedtstoffer, som er fast ved stuetemperatur er også højt indhold af mættet fedt.

Sundere Alternativer

I stedet for at vælge fødevarer, der er kendt for at være højt indhold af mættet fedt, skal du vælge magre udskæringer af kød, vegetariske alternativer til kød, fisk, fjerkræ uden skind, low-fat, og skimme mælk mejeriprodukter. Til sammenligning, en 1-ounce servering af fedtfattig cheddar ost indeholder kun 1,2 gram mættet fedt og ekstra magert hakket oksekød, der indeholder mindre end 3 gram.

Om Forfatteren

Molly McAdams er en forfatter, der bor i New York City. Hun har dækket sundhed og livsstil i forskellige print og online publishers siden 1989. Hun har en Master of Science grad i ernæring.

ADVERT

Mest populære