Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Salt der Er i Sweet & Sour Chicken?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 21, 2018

Søde og sure kylling gifter sukkerholdige og tangy smag til et solidt måltid. Det er lavet af dybt-stegning tern af kylling, og så kvæle den kogte kød med en sursød sovs, der har en levende orange farve. Nogle opskrifter er lavet med peberfrugt, løg og ananas, som tilføjer en lille smule fibre og C-vitamin til det måltid. Hvis søde og sure kylling er din go-to Kinesiske entree, bør du måske overveje at finde en ny favorit. Ud over store mængder af salt, fad er også et højt indhold af fedt og sukker.

Salt i Søde og Sure Kylling

En ordre af søde og sure kylling indeholder 1,737 mg natrium, hvilket er omkring 3/4 af en teske. Der er 76 procent af en højde af 2.300 mg natrium bør du begrænse dig selv til hver dag. Hvis du er nødt til at følge en lav-natrium diæt, er det mere end 1.500 mg, bør du have med på en daglig basis.

Salt Funktioner og Farer

Salt er afgørende for overlevelse, men din krop har kun brug for en spore beløb for at holde dig sund. De fleste mennesker får langt mere, end de har brug for. Hvis din kost indeholder meget salt, vil du udvikle højt blodtryk. Kronisk højt blodtryk sætter yderligere pres på dit hjerte, som øger din risiko for at få et hjerteanfald. For meget salt er også lægger mere pres på dine arterier, som kan forøge din risiko for et slagtilfælde. Salt er ikke godt for dine nyrer, og jævnligt tager i alt for meget kan føre til nyre-sygdom og nyresten.

Yderligere Information Om Ernæring

En ordre af søde og sure kylling indeholder omkring 89 gram fedt, hvoraf 13,5 gram er mættet. Ti procent eller mindre af dine daglige kalorier bør komme fra mættet fedt. Der er omkring 20 gram, hvis du følger en 2,000 kalorie diæt, så rækkefølgen af søde og sure kylling har 68 procent af den daglige grænse. For meget mættet fedt øger din risiko for hjertesygdomme. Den samme rækkefølge, som også har 81 gram sukker, hvilket er langt mere end det anbefalede daglige grænse for tilsat sukker, som er henholdsvis 24 og 36 gram for mænd og kvinder. Ligesom mættet fedt, for meget sukker øger din risiko for problemer med hjertet. Du vil få omkring 6 mg vitamin E fra en kendelse af søde og sure kylling. Det er 40 procent af de 15 milligram du har brug for hver dag for at beskytte dine celler mod skader. Søde og sure kylling leverer også K-vitamin for at hjælpe blodprop dit blod og B6-vitamin til sunde nerver og røde blodlegemer.

Tips

Hvis du virkelig ønsker at bestille søde og sure kylling, gå videre og have det, men begrænse sig til to eller tre stykker i stedet for hele ordren. Denne mindre del reducerer dine natrium indtag til omkring 135 mg og dit fedt indtag til omkring 7 gram. Split en ordre med en ven eller pakke op madrester til et andet måltid. Endnu bedre, for en helt anden kylling måltid. Mandarin kylling er lavere i fedt, fordi det ikke er dyb-stegt. Dyp det i en lille mængde af søde og sour sauce til at nyde en smag, der ligner søde og sure kylling. Lynstegt kylling med grøntsager er også lavere i fedt, men det går nemt på saucen, fordi det kan være lige så høj i natrium som sursød sauce.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære