Sund Kost >> Sunde Måltider

Ikke For Meget Salt Vis i Blod Arbejde?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 21, 2018

Salt består af en kombination af natrium og klorid. Omkring 40 procent af almindelig bordsalt er faktisk natrium, hedder det i American Heart Association.Dit blod arbejde ikke vil vise mængden af salt i dit system, da det består af et par forskellige komponenter, men det vil vise din natrium niveau.

Normal vs. Unormale Resultater

Når din læge ordrer en blodprøve for at tjekke din natrium, han leder efter optimale niveau mellem 135-145 milliækvivalenter pr liter, eller mEq/L for korte, ifølge MedlinePlus. Hvis denne blodprøve viser, at din natrium er uden for dette interval, en tilstand kendt som hypernatremia, det kunne være farligt for dit helbred. Men nogle labs har lidt forskellige målinger, så du har brug for at tale med din læge om, hvad dine resultater betyder.

Hvorfor Det er Farligt

At have en høj natrium i din krop forstyrrer din væske balance, da natrium naturligt trækker vand ind i dit system. Hvis din natrium er forhøjet, kan du opbevare de ekstra vand. Det oppustede følelse, du får, omkring dine hænder, fødder og i taljen er ikke bare irriterende, det betyder også, at dit hjerte har til at arbejde endnu hårdere for at få blodet til at cirkulere gennem den ekstra vægt, opløftende dit blodtryk. Du kan opleve skader på arterierne, hjerte, nyrer og øjne. Har højt blodtryk kan også øge din risiko for slagtilfælde.

Forhøjet Natrium Årsager

Mange former for medicin-både receptpligtig og ikke-receptpligtige-kan påvirke din natrium niveau. P-piller, over-the-counter smertestillende medicin, vanddrivende medicin, afføringsmidler og kortikosteroider, er blot nogle af de lægemidler, der kan føre til høje natrium. Unormalt højt natrium kan også være en bivirkning af diabetes, stammer fra en hormonel ubalance, eller det kan opstå, hvis du mister masser af væske fra overdreven svedtendens eller diarré. På grund af de høje natrium har flere forskellige årsager, deres læge kan have til at køre opfølgning tests for at komme til roden af problemet.

Kosten Henvisninger

Din natrium kan være højt, fordi du har tendens til at salt alt på din tallerken og spiser en masse af salt mad. Normalt kan du få op til 2.300 mg natrium hver dag, de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2010 påpeger. Men når din læge fortæller dig, at du har for meget natrium i dit blod, vil du sandsynligvis ønsker at begrænse dig selv til kun 1.500 milligram dagligt. Det er kun lidt over en halv teskefuld salt hver dag.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære