Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Salt der Er i Oliven?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 21, 2018

Oliven kommer i en række forskellige størrelser og er som regel sort eller grøn. De små kugler er brugt til at forbedre smagen af pasta, sauce, salater og Mexicansk mad. Natrium bruges til at saltlage og bevare oliven er en af grundene til de tilføje sådan en fed smag for visse fødevarer. Mængden af natrium i oliven er en væsentlig del af det beløb, du har brug for hele dagen, hvilket betyder, at du bør begrænse, hvor mange du spiser.

Tip

Et halv-cup, der tjener sorte oliven indeholder omkring 735 mg natrium, mens 1/2 kop servering af grønne oliven indeholder ca 1,556 mg natrium.

Natrium i Oliven

Problemet med oliven er, at en lille oliven indeholder en stor mængde af natrium, men ikke mange mennesker kan stoppe med bare én. En stor, sort oliven indeholder 32 mg natrium. En 1/2-cup, der tjener sorte oliven indeholder omkring 735 mg natrium eller omkring 1/3 tsk salt. To grønne oliven, som er svarende til omkring en sort oliven i portionsstørrelse, indeholder 42 mg. En 1/2-cup servering af grønne oliven indeholder ca 1,556 mg natrium. Dette svarer til at lidt over 2/3 tsk salt.

Tilføjet Natrium

Størstedelen af det salt i din kost sandsynligvis i form af tilsat natrium, uanset om det er fra salt shaker eller konserverede og emballerede fødevarer såsom oliven. Natrium er et vigtigt mineral, der hjælper med at overføre nerveimpulser og holde dine muskler arbejder korrekt, men du behøver ikke meget for at holde din krop sund. For meget natrium kan bidrage til en øget risiko for, at visse sundhedsmæssige problemer, såsom væskeophobning og slagtilfælde. Salt kan også forårsage skader på nyrerne, som kan føre til nyre-sygdom og nyresvigt. Der er også en veletableret sammenhæng mellem høj salt forbrug og forhøjet blodtryk, hvilket sætter dig på en større risiko for at udvikle hjertesygdom.

Arbejder Grænser

Du har sikkert hørt, at du bør begrænse, hvor meget salt du spiser, men den gennemsnitlige kost indeholder stadig om 3,400 mg natrium. Dette er omkring 1,100 milligram mere end den øvre grænse på 2.300 mg, der anbefales til raske voksne. Det er ca 1.900 mg mere end den øvre grænse på 1.500 mg, der anbefales for Afrikansk-Amerikanere, folk over 50 år, og dem, der allerede er diagnosticeret med hjertesygdomme eller højt blodtryk. Dette til 1.500 mg grænse er lig med ca 2/3 tsk salt.

At Spise Oliven

Oliven indeholder hjerte-sunde umættede fedtstoffer, så de kan få en lejlighedsvis sted i din kost, så længe du ikke går overbord. Mange store supermarkeder lager nedsat natrium eller lav-salt dåse eller rystet oliven; disse sorter er sundere valg end traditionelle versioner. Hak tre eller fire oliven og drys dem over en portion pasta salat eller på en skive ost pizza. Bruge tre eller fire hakkede oliven til at forbedre smagen af tacos, tostadas eller enchiladas. Kombinere hakkede oliven med kapers og hakket hvidløg og brug blandingen som en fed topping til grillet kylling eller svinekød chops.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære