Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvor Meget Resistent Stivelse Er i Quinoa?

Skrevet af Kathryn Vera; Opdateret December 27, 2018

Quinoa er en hel korn frø ofte begunstiget af vegetarer for sit høje indhold af protein. Men den er også en rig kilde af resistent stivelse. Når der spises regelmæssigt, resistent stivelse fødevarer-såsom quinoa-kan hjælpe med at forhindre visse kroniske sygdomme.

Resistent Stivelse Grundlæggende

Kulhydrater -- eller stivelse, som de undertiden kaldes-er fordøjet og behandles som glukose i tyndtarmen. Resistent stivelse, derimod, er en bestemt form for kulhydrat, der er ufordøjet i tyndtarmen og er senere gærede af bakterier i tyktarmen. På grund af sin indigestibility, resistent stivelse tager på ejendomme af fiber i mave-tarmkanalen. Mens resistent stivelse, kan blive fjernet fra visse racer af majs og anvendes i produktionen af korn-baserede elementer, der også findes naturligt i en række forskellige råvarer.

Resistent Stivelse i Quinoa

Tilføjelse den til din kost kan øge din resistent stivelse indtag. Quinoa-en plante, der er hjemmehørende i bjergkæder, Andesbjergene i Sydamerika -- byder på 1 gram af resistent stivelse i en enkelt 1/2-cup, der tjener. Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture, raske voksne bør få hvad der svarer til seks til otte 1/2-cup portioner af korn hver dag.

Fordele af Resistent Stivelse

Ifølge en undersøgelse fra 2004, der er offentliggjort i "Journal of Sammenslutningen af Landbrugs-Kemikere Internationale," folk, der spiser fødevarer rige i resistent stivelse kan opleve en række vigtige sundhedsmæssige fordele. I virkeligheden, resistent stivelse indtag har været knyttet til fald i kolesterol og triglycerid-niveauer, forbedringer i insulinfølsomhed, reduktioner i fedt opbevaring og stigninger i priser af mæthed. Disse fordele kombineres til at gøre resistent stivelse et effektivt valg til behandling og forebyggelse af visse kroniske sygdomme, herunder hjertesygdomme og Type 2-diabetes.

Integrere Den i Din Kost

Sørg for at skyl quinoa, før du tilbereder det til at fjerne bitter forbindelser, kaldet saponiner, der naturligt findes på korn' overflade. Næste, toast quinoa i en tør pande, indtil duftende, og derefter koge det i vand i en 1-1-forhold, indtil de korn, der er bud og al væske er blevet absorberet. Til at optage quinoa i din kost, for at spise den til morgenmad, som et alternativ til havregryn eller creme af hvede, i stedet for ris eller andre korn i gryderetter, salater, og som et alternativ til kød, kylling eller fisk i hovedretter.

Om Forfatteren

Kathryn Vera har en master ' s degree i fysiologi, samt licensure som en Registreret Diætist. I øjeblikket arbejder hun som Klinisk træningsfysiolog i hjerterehabilitering, hvor hun giver pleje til patienter, der lever med en kronisk hjertesygdom.

Foto Credits

  • Maya Kovacheva Fotografering/iStock/Getty Images
ADVERT

Mest populære