Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Protein Anbefales?

Protein gør meget mere end at opbygge muskler. Din krop bruger den til at bekæmpe sygdomme, opbygge vigtige hormoner og enzymer, reparation af væv og giver energi. Protein er en makronæringsstoffer, som, per definition, er en af næringsstoffer din krop har brug for i store mængder for optimal funktion. Som med andre næringsstoffer, anbefalet protein indtag kommer fra Institute of Medicine.

Anbefalet Protein Proportioner

IOM har etableret en acceptabel makronæringsstoffer distribution rækkevidde, eller AMDR, 10 til 35 procent for protein indtag for voksne. En AMDR henviser til den række af indtag af en bestemt næringsstof, som vil reducere din risiko for kronisk sygdom. Baggrunden for serien er, at fedtstoffer, kulhydrater og protein kan erstatte hinanden til at opfylde dine behov for energi. For dem, når de er mellem 4 og 18, protein bør tegne sig for 10 til 30 procent af de samlede kalorier, mens små børn skal udlede 5 til 20 procent af den daglige energi fra protein.

Recommended Dietary Allowance

IOM anbefaler en gennemsnitlig daglig indtag af protein af 56 gram for voksne mænd, 46 gram for voksne kvinder og 71 gram til gravide og ammende kvinder. Det anbefalede daglige dosis, eller ADT, er den gennemsnitlige daglige indtagelse, der kan opfylde det næringsstof krav på 97 og 98% af raske personer i en bestemt fase liv eller køn, gruppesex. Husk dog, at Adt er beregnet for en 70-kg, eller 154-pund, individuel. Dine specifikke krav kan derfor variere.

Overvejelser

Under fordøjelsen, din krop nedbryder proteiner til deres bestanddele, aminosyrerne. Nogle af disse aminosyrer er "væsentlige", hvilket betyder, at din krop kræver, men ikke kan gøre for dem. Du skal derfor få dem fra din kost. Protein fødevarer varierer i deres aminosyre-indhold, men alle kilder til protein udbytte 4 kalorier per gram.

Fødevarer Kilder

Protein rig på animalske produkter og vegetabilske fødevarer. Proteiner fra animalske kilder indeholder alle de essentielle aminosyrer i proportioner, der svarer til det, din krop kræver, at gøre væv proteiner. Det er derfor, animalsk protein, der ofte omtales som "komplette proteiner." Selv om nogle vegetabilske fødevarer -- soja og quinoa -- også levere komplette proteiner, de fleste vegetabilske fødevarer, der mangler en eller flere aminosyrer, derfor er deres kaldenavn "ufuldstændige proteiner." Du kan få protein fra fisk, skaldyr, kød, mejeriprodukter, bælgfrugter, nødder, frø og soja produkter.

Om Forfatteren

Suzanne Fantar har været at skrive online siden 2009 for at få afløb for sin passion for fitness, ernæring og sundhed. Hun nyder at forske og skrive om sundhed, men også tager interesse i familiens problemer, poesi, musik, Kristus, natur og læring. Hun har en bachelor-grad i biologi fra Goucher College og en MBA i healthcare management fra University of Baltimore.

Foto Credits

  • Liquidlibrary/liquidlibrary/Getty Images
ADVERT

Mest populære