Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvor Meget Protein i Pasta Med Kødboller?

Pasta med kødboller er en klassisk komfort mad, og det kan faktisk være en nærende valg. Hel-hvede pasta, for eksempel, leverer en sund mængde af kostfibre, og tomat sauce indeholder vitamin C. En tallerken med pasta med kødboller er også en god måde at tilføje protein til din kost. Proteiner udgør hver eneste af dine kropsdele, så det er et afgørende næringsstof til at medtage i din daglige kost.

Protein i Kødboller

Kød er den primære kilde til protein i en tallerken med spaghetti og kødboller. Den type kød du bruger en indflydelse på, hvor meget protein skålen indeholder dog. En del af kødboller lavet med 3 ounce af hakket oksekød indeholder 15.8 gram protein, som er 34 procent af de 46 gram kvinder har brug for dagligt, og 28 procent af de 56 gram mænd bør sigte for hver dag. Hvis du bytte hakket oksekød til en 3-ounce del af jorden-tyrkiet kødboller, vil du få 14.4 gram protein.

Ost Leverer Protein, For

Et drys af ost på toppen af din spaghetti og kødboller tilføjer calcium og fosfor, to næringsstoffer afgørende for stærke knogler og tænder. Du vil også få en god dosis af protein. En 1-ounce drys med mozzarella ost, for eksempel, forsyninger om 6.9 gram protein, eller 15 procent af, hvad kvinder har brug for hver dag, og 12 procent af, hvad mænd bør have hver dag. Andre typer af ost, som Parmesan, Asiago eller provolone, også levere protein.

Hvad med Pasta og Sauce?

En 1-cup servering af hel-hvede pasta forsyninger omkring 7,5 gram protein, hvilket ikke er dårligt i betragtning af, at det er mere, end du får fra ost. Hvis du er på udkig efter måder at øge dit protein indtag, se til pasta, der er blevet beriget med protein. Disse er tilgængelige på de fleste store supermarkeder og helsekostforretninger. Tomat-baserede spaghetti sauce leverer lidt mindre end 2 gram protein pr 1/2-cup, der tjener.

Sætte Det Hele Sammen

En tallerken med spaghetti og kødboller lavet med 1 kop hele hvede spaghetti, nudler, en 3-ounce del af jorden-oksekød frikadeller, 1/2 kop sauce og en ounce af mozzarella ost leverer omkring 32 gram protein. Det svarer til 70 procent af, hvad kvinder har brug for i deres daglige kost og 57 procent af, hvad mænd bør have hver dag. Punch op til de ernæringsmæssige værdi af din spaghetti og kødboller endnu mere ved at tilføje ituskårne grøntsager, som broccoli, spinat eller zucchini, til saucen. Ikke alene vil disse tilføje en lille mængde af ekstra protein, men de vil også tilføje fibre, C-vitamin og kalium til dit måltid.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • George Doyle/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære