Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Protein Er alt For Meget for en Kvinde?

Skrevet af Carly Schuna; Opdateret: 06 December, 2018

Som et vigtigt næringsstof, protein er en vigtig del af din kost. Men hvor meget er for meget, og hvad sker der, hvis du spiser mere protein end du har brug for? For mange mennesker, er der intet-kroppen er i stand til at slippe af protein behøver det ikke, og går bare en lille smule over, daglige anbefalinger er ikke sandsynligt, at være et problem. Der er dog mere alvorlige risici for konsekvent og stærkt overdrive det på protein.

Tip

Ingen organisation har etableret en øvre grænse for, hvad der kan være "for meget" protein i en kvindes kost. Men, 20 til 40 gram er den mest protein folks organer, der er udstyret til at absorbere pr måltid, og høj-protein kost, der omfatter mere end 200 gram protein om dagen kan alvorligt belaste leveren og endda medføre døden.

Faktorer til at Overveje

Ikke alle har brug for den samme mængde af protein på en dag. Kvinder har typisk brug for mindre end mænd, fordi de har tendens til at blive mindre og lavere procenter af muskelmasse. At få nok protein hjælper kvinder med at opbygge og vedligeholde muskelmasse og knogler styrke, at styre sult og potentielt støtte vægttab og vægt vedligeholdelse. Ældre kvinder, gravide kvinder og kvinder, der er meget aktive har brug for mere protein end stillesiddende kvinder.

Protein Anbefalinger

En standard anbefaling for en sund kvinde er 46 gram protein per dag, og de fleste kvinder er nemt opfylder eller overstiger dette beløb.

Den Anbefalede kost Tilførsel (ADT) af protein er baseret på kropsvægt, 0.8 gram protein per kilo kropsvægt. For en 150 pund kvinde, der er cirka 55 gram protein per dag. International Society of Sports Nutrition hedder det, at atleter kan spise så meget som 2 gram protein per kilo kropsvægt for at støtte med muskel masse gevinst og vedligeholdelse. For en 150 pund kvinde, der er 135 gram protein per dag.

Virkninger af for Meget Protein

En fælles virkning af at spise mere protein, end du har brug for, er vægtøgning. Overskydende protein kommer med overskydende kalorier, efter alle. I nogle mennesker, efter en høj-protein kost i en længere periode, kan øge risikoen for diabetes, nyre skader, osteoporose, hjerte-karsygdomme eller kræft. Folk, der allerede har svækket nyrefunktion er særligt udsatte.

Hvad skal du Spise

Typen af protein du spiser, kan gøre en forskel. Få din protein fra hele fødevarer, såsom fisk, fjerkræ, grøntsager, nødder og frø vil levere mere overordnede næringsstoffer. Desuden, din krop er sult-regulering af enheder, muligvis ikke gøre det muligt at spise, hvad der er "for meget" protein-for dig, hvis du får alt det protein fra hele, naturlige fødevarer.

Medmindre du har fået tilladelse fra din læge, skal du undgå at få mest ud af dit protein fra kosttilskud eller animalske produkter. Kosttilskud kan forårsage fordøjelsesproblemer, ubehag og relaterede symptomer, såsom oppustethed eller diarré, og store mængder af animalsk protein i særdeleshed har en tendens til at gøre celler formere sig hurtigere, hvilket kan gøre nogen mere modtagelige for kræft.

Om Forfatteren

Carly Schuna har været freelance-skrivning og redigering i mere end et årti. Hendes speciale områder er sundhed, wellness og fitness. Hun har skrevet og udgivet hundredvis af opskrifter og ernæring-fokuserede artikler til kunder spænder fra sundhed fødevareproducenter til at udøve producenter af udstyr. I hendes fritid, Carly har ophold på toppen af den aktuelle ernæring forskning og afprøvning af nye opskrifter.

ADVERT

Mest populære