Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Protein Indeholder Mælk?

Skrevet af Lisa Maloney; Opdateret: 06 December, 2018

Advocacy grupper som de Nationale Mejeri Råd er hurtig til at fortælle dig, at mælk er en glimrende kilde til protein af høj kvalitet – og at de har ret. Alle typer af ko mælk, herunder lowfat mælk, nonfat mælk og sødmælk, er mellem 3 og 4 procent protein. Med andre ord, for hver 100g servering af ko mælk du drikker, du får mellem 3 og 4 gram protein.

Tip

Institute of Medicine anbefaler, at voksne får mindst 0,8 gram protein for hvert kilo kropsvægt. Fedtfattig mælk betragtes som en sund kilde til protein for at opfylde dette mål.

Din Mælk Muligheder

Det er interessant, mindre fedt din mælk indeholder, jo mere protein har det – selv om den samlede forskel er lille. Nonfat ko mælk, har omkring 3,4 g protein pr 100 g, mens 1 procent mælk har 3.37 g protein; sødmælk indeholder 3.15 g protein, antager, at ingen af de prøver, der er blevet beriget med protein. Selv kærnemælk, der har nogenlunde samme proteinindhold: 3.31 g per 100 g servering.

Tør mælk, der giver den højeste koncentration af protein – 26.32 g protein pr 100g, der serverer for hele tør for mælk, og 36.16 g protein pr 100g servering af fedtholdige tørre mælk – men naturligvis, at protein indhold går ned, når du hydrerer koncentreret tørre mælk med vand.

Andre Dyrs Mælk

De ovennævnte tal er for ko mælk, hvilket er præcis hvad de fleste mennesker mener, når de henviser til "mælk." Men der er andre typer af mælk derude, og de er blevet mere let tilgængelige i de almindelige butikker. Gedemælk indeholder nogenlunde samme proteinindhold som komælk – 3.56 g per 100 g servering – men får mælk er markant flere, på 5.98 g protein pr 100g servering af mælk.

Tip

Hvis du skulle være i tvivl, modermælk rangerer langt nede på protein liste, med lidt over 1g protein.

Protein i Alternative Mælk

Hvis du ikke kan forbruge mejeriprodukter, kan du være en fan af såkaldte "alternative" mælk som soja mælk, ris, mælk, kokos mælk og så videre. Af disse, soja mælk er den eneste efterligning mælk, der rivaler ko mælk i proteinindhold, med 3,27 g protein pr 100g servering.

Mens de andre "malker" lavet af nødder og kerner kan være lækker på dit korn, de ' re ingen match for komælk i form af protein. Ris, mælk har blot 0,28 g protein, mandel mælk har kun 0,4 g, og kokosmælk stedfortrædere, omkring 06.g protein.

Hvad Med Kokosmælk?

Interessant, den faktiske kokosmælk – det er, hvad du får, lige fra kød af kokos – har meget mere protein, på lige over 2g pr 100g servering. Men det våde stof, der ikke engang ligner ko ' s mælk, og det vil ikke smage godt på din korn i morgen.

Fordelene ved Protein

Hvorfor bekymre sig om, hvor meget protein der er i din mælk? Protein er til stede i næsten alle væv i din krop, fra dine muskler til dine knogler, hud, hår og endda dit blod. Der er en voksende mængde af beviser for, at spise sunde kilder til protein kan hjælpe med at forlænge dit liv og mindske din risiko for flere typer af sygdomme, herunder type 2 diabetes og hjerte-kar-sygdom.

Med det sagt, typen af protein man indtager betyder noget. Rødt kød, og især forarbejdet rødt kød, er høj i protein – men spise det regelmæssigt er også forbundet til en øget risiko for hjertesygdomme. Dog, højere kvalitet proteiner, som vilde fisk, nødder og fedtfattige mejeriprodukter kombinere protein med sundhedsmæssige fordele.

Om Forfatteren

Lisa er en pensioneret personlig træner med mere end 4.000 timer hands-on erfaring med at arbejde med en bred vifte af kunder, fra sportsklubber til vægttab og post-rehab befolkninger. Hun er også en professionel forfatter. Udgivet kreditter på sundhedsområdet omfatter Livestrong.com, Føler sig Rige, SheKnows, Precor.com og østkysten magasin trække vejret.

ADVERT

Mest populære