Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Protein i en Stor Bage-Kartoffel?

Skrevet af M. T. Wroblewski; Opdateret November 27, 2018

Når du tænker "kartofler", kan du automatisk tænke på kulhydrater. Men russet kartofler – også kendt som bagekartofler – er en fin kilde til protein, der skal spille en rolle i en sund kost. Lige så ofte, kartofler er en kilde til overraskelse for folk, der tager dig tid til at gennemgå deres ernæringsmæssige indhold, til kartofler indeholder flere vitaminer, næringsstoffer og – ja – protein end forventet. Det er som regel pynt, der fører til kulhydrater (og fedt) du kan leve uden.

Protein af Tal

Et medie, russet kartofler, eller en, der vejer 213 gram, indeholder 4.6 gram protein – 9 procent af den anbefalede daglige mængde for en person, efter en 2,000 kalorie-en-dag kost.

Du kan beregne din anbefalede daglige tilførsel af protein ved at gange din vægt i kilo, med 0.36. Men for at give dig en idé om, hvor meget protein du har brug for hver dag, en 50-årig kvinde, der er 5-fod-5, vejer 140 kilo og hvis aktivitet kan beskrives som "low-aktiv," behov 51 gram protein per dag.

I mellemtiden, en 50-årig mand, der står 6 meter høj, vejer 190 pund, og hvis aktivitetsniveau er også "low-aktiv," behov 69 gram protein per dag.

I tilfælde af du stadig spekulerer på, om de kulhydrater, en mellemstor kartoffel indeholder 38 gram kulhydrater – og 168 kalorier. Det indeholder også 11 gram natrium men 0 gram fedt. Russet kartofler, som er gode kilder til C-vitamin, jern og mineraler såsom kalium, mangan, magnesium, kobber og jern.

Protein Power Packs

Uanset om du får dit daglige tildeling af protein, især fra kartofler eller en kombination af andre kilder, din krop har brug for det for at fungere korrekt. Protein er blevet beskrevet som "byggesten" af knogler, muskler, blod, brusk og hud. Kroppen bruger protein til at styrke og reparere væv, hår og negle og producerer enzymer og hormoner.

I modsætning til kulhydrater, din krop ikke gemme protein; det har brug for en frisk forsyning hver dag. Dette bør ikke komme som gode nyheder, hvis du ønsker at gøre kartofler en sund del af din kost.

Spud Elsker Know-How

De stivelsesholdige karakter af russet kartofler, der hjælper dem med at leve op til deres navn; de vise sig usædvanligt godt, når de er bagt (og også mos). Lad dem blive i deres "jakker" for at forberede en klassisk bagte kartofler, eller skær dem i kiler for pommes frites.

United States Department of Agriculture anbefaler følgende forberedelse tips til at hjælpe dig med at forberede dem som en pro og gøre mest muligt ud af deres indhold af protein, hver gang:

  • Fjern eventuelle spirer eller grønne pletter fra kartoflerne. Skrub kartoflerne i henhold til en kølig strøm af vand, for at fjerne snavs pletter. Dup dem tørre.* Til at stege kartofler i ovnen, prik kartoflerne med en gaffel, læg dem på en bageplade, dryp dem med olivenolie og drys dem med hav-salt og lidt peber. Bage dem ved 350 grader i en time. Med skind på, den "jakker" forbliver sprøde. Hvis du foretrækker blød hud, kan du lægge kartoflerne i aluminium folie før bagning.
  • At koge kartofler til kartoffelmos, fjerne huden først. Ellers, koge kartofler til supper og andre retter ved at placere dem i en gryde med kogende vand i mindst 20 minutter, eller indtil de er gaffel-udbud. Dræn og afkøles, inden udskæring.
  • Du kan tilberede kartofler i mikrobølgeovn, også, hvis du er i fart. Bare være forberedt på, at denne genvej vil underbyde nogle af deres naturlige smag og konsistens. Pierce dem et par gange med en gaffel, læg dem i en skål med lidt vand og koge dem, på mellem 6 og 8 minutter per pund, drejning over mindst én gang i løbet af tilberedningstiden.

Om Forfatteren

Mary Wroblewski fik en mastergrad med høj udmærkelse i kommunikation og har arbejdet som journalist og redaktør i to Chicago-redaktioner. Hun arbejdede sammen med en kendt Chicago-området ernæringsekspert og holistisk sundhedspleje rådgiver, hvis banebrydende arbejde fokuserer på fødevareallergi og troen på, at 1) mange mennesker har dem, men ikke kender, og 2) når du identificerer dem, kan folk gøre sunde kostvaner til en integreret del af deres liv. Mary skriver udførligt om sund kost og sund levevis emner.

ADVERT

Mest populære