Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Protein der Er i en Hamburger?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 27, 2018

Protein er en af de tre makronæringsstoffer bruger din krop for energi – det er ikke dens eneste funktion selv. Du har også brug for protein til at reparere organ væv, opbygge muskelmasse og for at støtte hjerne processer. Hamburgere vil helt sikkert give dig det protein, du har brug for ved hvert måltid, men de er ikke altid sundt, og burde ikke være din vigtigste kilde til protein.

Mængden af Protein

Hvis du har tendens til at bestille en dobbelt-patty hamburger med mayonnaise, salat, løg og tomat, vil du få mere end 34 gram protein fra en burger, der vejer omkring 8 ounces. Et stort fælles-patty burger, vejer 7.75 ounce med alle fæstnelse, tilbyder næsten 26 gram protein, mens en tilsvarende størrelse cheeseburger har 32 gram. Lille barn-størrelsen enkelt-patty burgere med krydderier tilbyde lidt mere end 12 gram af det samlede protein i en burger, der vejer 3.75 ounces.

Hvor de Kommer Fra Protein

De fleste af protein i hamburgere kommer fra kød selv. Tre ounce af kogt magert hakket oksekød indeholder 21 til 22 gram protein. Så, hvis du dobbelt op på bøffer, vil du få over 40 gram protein, lige fra kød alene. 1,5 ounce bolle tilføjer 4 gram protein til sandwich. Et blad af salat, en skive løg og tomat og en spiseskefuld mayonnaise tilbyder en samlet total på mindre end 1 gram protein. Eventuelle ekstra protein kommer fra ost. En 1-ounce udsnit af Swiss har 7,5 gram protein, det samme beløb af cheddar ost indeholder 7 g og 1-ounce af Amerikansk ost giver mere end 6 gram protein.

Hvor Meget Bør Du Få

Ti til 35% af dit kalorieindtag bør komme fra protein, hedder det i Dietary Guidelines for Americans 2010. Baseret på en 1.800-kalorie-per-dag kost, er du nødt til at sigte for 180 630 kalorier fra protein. Hvis du tæller gram protein, dividere de kalorier ved 4 – protein indeholder 4 kalorier per gram. Med andre ord, du bliver nødt til 45 158 gram protein. At store 7.75-ounce enkelt-patty hamburger giver dig 16 til 58 procent af din daglige protein tildeling, baseret på 1.800 kalorier.

Mættet Fedt Bekymringer

Mættet fedt er farligt, fordi når du har for meget, er det negativt påvirker din kolesterol-ratio, forhøje dine chancer for at lide af hjerte-kar-sygdom. Mindre end 10 procent af din samlede kalorier bør komme fra mættet fedt, Dietary Guidelines for Americans 2010 noter. Du kan have op til 180 kalorier eller 20 gram fra mættet fedt dagligt for en 1.800-kalorie kost. Den 8-ounce dobbelt-patty burger indeholder 12 gram mættet fedt, mens det mindre barn-størrelsen hamburger indeholder kun 3.5 gram. Reducere din mættet fedt ved at vælge den magreste typer af hakket oksekød. Halvfjerds-fem procent magert hakket oksekød indeholder 6.2 gram mættet fedt pr 3-ounce kogt del, men valg af 85 procent i stedet skærer dine mættet fedt indtag ned til 5 gram. Mayonnaise er en anden stor gerningsmanden du ønsker at undgå. En spiseskefuld af mayo har 1,6 gram mættet fedt. Springe osten så godt. En ounce af ost pakker på 5 til 6 gram mættet fedt.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære