Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Protein der Er i en Kogt Sød Kartoffel?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 27, 2018

Protein er en vigtig makronæringsstoffer, der bygger magert muskelvæv, understøtter neurologiske funktion, giver energi og spiller en rolle i mange andre af kroppens funktioner. Du vil få en lille mængde af protein fra kogte søde kartofler, men at kombinere dem med andre protein-rige fødevarer, der yderligere øger dit indtag af protein. Søde kartofler er et sundt stivelse mulighed for enhver forret, fordi de er relativt lav i kalorier, pakket med fiber, og fyldt med mineraler og vitaminer.

Protein i Søde Kartofler

En 4-ounce sød kartoffel giver næsten 2 gram protein. Dette beløb kogt sød kartoffel tilbyder en minimal 110 kalorier, og cirka 7 procent af kalorie indhold kommer fra protein. De resterende kalorier kommer fra kulhydrater, med en spore mængden af fedt. Mellem 10 og 35 procent af din samlede kalorier skal komme fra protein. Som et eksempel, hvis du normalt holde sig til en 2.200-kalorie kost, du har brug for 55 192 gram dagligt protein, afhængigt af dit aktivitetsniveau og kalorie behov.

En Kilde af Ufuldstændige Protein

Selv om søde kartofler tilføje protein til din kost, plante-baseret protein fødevarer er ufuldstændige. Dette betyder, at de ikke giver alle de mere end 20 essentielle aminosyrer, som din krop har brug for på en daglig basis. Hvis du ikke spiser animalske protein mad, det er vigtigt at forbruge en række vegetabilske proteiner. Du behøver ikke at have flere forskellige plante-baseret protein fødevarer i samme måltid, men snarere, at udfylde din kost med flere forskellige typer hele dagen.

Binding Af Proteiner

Øget indhold af protein af søde kartofler er nemmere end du måske tror. Par din søde kartofler med brun ris, som byder på omkring 2 gram protein per en tredjedel kop kogt del. Mash søde kartofler med silken tofu til at få endnu flere essentielle aminosyrer fra den samme måltid. Tilføje 1 ounce af silken tofu til 4 ounces af mosede søde kartofler tilføjer om yderligere 2 gram protein til din side parabol. (Hvis du kan lide en sprød, og som komponent i din mad, top, et bagte søde kartofler eller side af mosede søde kartofler med fint hakkede valnødder, som indeholder 2 gram protein per .5 ounce.

Madlavning Tips

Grundigt vaske søde kartofler og krat, før tilberedning. Efterlader huden på giver dig den maksimale mængde af næringsstoffer fra grøntsager, da huden er fuld af fiber og overfladen under huden og er rig på mikronæringsstoffer. Wrap søde kartofler i folie og bages på en medium temperatur indtil gaffel bud, mens du forbereder resten af dit måltid. Når de er kogt, skal du blot skær i halve og nyde med et strejf af græsk yoghurt og hakkede friske timian. Hele søde kartofler, kan tage op til en time eller mere til fuldt ud at lave mad, men at hakke dem i mindre bidder, gør madlavning processen hurtigere. Som et alternativ, gøre mosede søde kartofler ved at skære dem i både og koger, indtil de er møre. Gem kogevandet og føje den tilbage til den søde kartofler, som er nødvendige, for at lette moset proces.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære