Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Kalium Bør Seniorer Tage?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret 12 December 2018

Kalium er afgørende for liv funktioner, fordi den balancerer vand og udfører el. Disse funktioner er vigtige for din hjerte rytme, muskelsammentrækninger og grundlæggende fordøjelse. Uden nok kalium i din krop, vil du føle dig alt for træt og svag, og dit hjerte kan ikke være i stand til korrekt funktion. Mens du bør ideelt set får kalium, du har brug for fra fødevarer, især frisk frugt og grønt, saft, nødder og frø, nogle gange er du nødt til at tage et supplement.

Indtagelse Anbefalinger

Mængden af kalium, du kræver hver dag forbliver det samme gennem alle dine senior år, uanset dit køn. Du skal 4,700 milligram per dag, ifølge Food and Nutrition Board, Institut of Medicine. Men når din kalium er ved at løbe tør -- enten fordi du ikke har meget variation i din kost, eller fordi du har en nyresygdom, en alvorlig influenza eller andre medicinske spørgsmål, der kaster dit kalium-niveau -- din læge kan anbefale at du midlertidigt at tage en større dosis.

Fødevarer Kilder Til Kalium

At øge din indtagelse af kalium, spise mere frugt og grønt. Linus Pauling Institute aktier, at de rigeste kilder er bananer, bagte kartofler med huden, sveskejuice, svesker, rosiner, appelsinsaft og tomat juice. Andre gode kilder omfatter acorn squash, lima bønner, spinat, solsikke frø og mandler.

Tager Kosttilskud

Hvis du ønsker at tage en kalium supplement, tjekke med din læge først. Kosttilskud skal altid træffes under en læges vejledning. Det er den bedste måde at undgå hyperkaliæmi, en tilstand af forhøjet kalium, der kan føre til en bred vifte af sundhedsmæssige komplikationer.

Fortvivl ikke, hvis du tager en daglig multivitamin-mineraltilskud. Disse alt-i-et kosttilskud må ikke have mere end 99 milligram af kalium per dosis i Usa, rapporterer Linus Pauling Institute. Det lave indhold af kalium af multivitaminer er designet til at beskytte dig mod en overdosis af mineralet.

I Betragtning Af Medicin

Visse medikamenter kan øge dine chancer for at have for meget kalium i kroppen. Blod, antikoagulanter, diuretika, kolesterol-sænkende medicin og endda almindelige ibuprofen, er blot nogle af de piller, der interagerer dårligt med kaliumtilskud. Før du tager nogen form for nye tillæg, herunder et multivitamin-mineral, lad din læge, som en forebyggende foranstaltning.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære