Sund Kost >> Kost

Hvor Meget Kalium Bør en Person Har på en Daglig Basis?

Skrevet af Rachel Sok; Opdateret 14 December 2018

Kalium er et vigtigt mineral-og elektrolyt, at aids-funktionen i celler, væv og organer, herunder hjertet. Tilstrækkelig indtagelse af kalium kan støtte forebyggelse af sygdomme såsom slagtilfælde, knogleskørhed, nyresten og højt blodtryk. Ifølge Food and Nutrition Board, Institut of Medicine, tilstrækkelig indtagelse af kalium i voksne er 4,700 milligram. Visse frugter og grøntsager konto, efter de bedste kilder til kalium.

Hypokaliæmi

Lav plasma kalium koncentrationen er kendt som hypokaliæmi. Dette er almindeligt på grund af store tab af kalium; symptomerne omfatter træthed, svaghed, muscle kramper, forstoppelse og mavesmerter. Hypokaliæmi kan opstå på grund af opkastning, diarré, afføringsmidler, kalium-spild af diuretika, alkoholisme eller kongestiv hjerteinsufficiens. Utilstrækkelig indtagelse af kalium har været forbundet med en øget risiko for kroniske sygdomme som slagtilfælde, forhøjet blodtryk og knogleskørhed.

Hyperkaliæmi

På den anden side, hyperkaliæmi opstår, når kalium indtag overskrider nyrerne evne til at fjerne det. Årsager til hyperkaliæmi kan omfatte kronisk nyresvigt, kalium-besparende diuretika, hypoaldosteronism eller overdreven kalium tilskud. Symptomer på hyperkaliæmi omfatter muskelsvækkelse, snurren i hænder og fødder, og selv unormal hjerterytme. Medicinske tilstande, såsom kronisk nyresygdom, kræver ofte en lav kalium diæt for at holde serum-kalium inden for normale grænser. Ældre mennesker er også risiko for hyperkaliæmi på grund af den faldende effektivitet af nyrerne til at filtrere kalium fra blodbanen.

Fødevarer Kilder

De fleste mennesker er i stand til at få alle kalium, de har brug for gennem kosten; fødevarer kilder til kalium omfatter kød, nogle fisk, mælkeprodukter, bælgfrugter og mange frugter og grøntsager. Gennemsnitlige indtagelse af kalium i USA kun når omkring halvdelen af den anbefalede indtag af 4,700 milligram. Frugt og vegetabilske kilder højt kalium omfatter tomater, kartofler, appelsiner, bananer, grapefrugt, spinat, svesker, rosiner og broccoli. Mejeriet kilder, såsom mælk, yoghurt og ost er rige kilder til kalium. Protein-rige fødevarer, der er højt kalium omfatter bønner, nødder, hellefisk, laks, muslinger, sværdfisk, oksekød, torsk, tun og tyrkiet. Se USDA nutrient database for mere detaljerede oplysninger om kalium-indhold i fødevarer. Ikke kun gøre disse frugter og grøntsager har et højt indhold af kalium, de er også gode kilder til fibre, antioxidanter og andre vitaminer og mineraler.

Spørg Din Læge

Kost rig på kalium er ikke for alle. Nyrerne er tæt involveret i fjernelsen af kalium i den menneskelige krop, hvis du har en kronisk nyresygdom, eller som er på visse lægemidler, såsom diuretika, NSAID, ACE-hæmmere, antikoagulantia eller anti-hypertensiv medicin, for at nævne et par stykker, tjekke med din læge for at få personlige anbefalinger. En diætist kan derefter blive anbefalet at hjælpe med at skræddersy din kost for et højt eller lavt kalium kan efter behov.

Om Forfatteren

Rachel Sok er en klinisk diætist, der arbejder i Washington, DC-området. Hun har en diætetik-grad fra University of Kentucky og færdig med hendes diætetiske praktik på Johns Hopkins Bayview Medical Center. Sok uddanner personer i den generelle ernæring og kost, der er specifikke for deres sygdomme.

ADVERT

Mest populære